PODRHTAVANJE TLA

VIDEO, FOTO: SNAŽAN POTRES POGODIO ALJASKU Nevjerojatne snimke dijele se na društvenim mrežama: Pogledajte kakve rupe su nastale na cestama!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.11.2018. u 20:01

EXCLUSIVE: ** NO USA TV AND NO USA WEB ** The largest city in Alaska woke up to a horrifying and devastating 7.0 earthquake ... swaying buildings, buckling roads and knocking down telephone towers.
The powerful earthquake struck Anchorage around 8:30 AM local time -- and the aftershocks were nearly as powerful. People reportedly started going back inside buildings after the first quake rocked, only to send them running back outside when a 5.8 aftershock hit.
30 Nov 2018, Image: 399473323, License: Rights-managed, Restrictions: NO United States, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Mega Agency
Profimedia, Mega Agency

 

Američku saveznu državu Aljasku pogodio je snažni potres jačine 7,0 stupnjeva po Richteru.

Epicentar potresa bio je 12 kilometara sjeverno od glavnoga grada Anchoragea. Vlasti su izdale upozorenje za tsunami, no u medjuvremenu su ga povukle, jer je utvrđeno da nema opasnosti.

Naprasno je prekinut program tamošnje televizije KTUU, a kako javlja CNN, čini se da su telefonske linije u kvaru. Zasad se ne zna ima li ozlijeđenih.

Uslijed potresa stanovnici su panično počeli bježati na otvoreno, neki su se sklonište pronašli ispod stolova.

Stravične snimke stižu sa prometnica u Aljasci. Uslijed potresa došlo je do oštećenja i pucanja asfalta.

Reuters
 

 

Video snimku potresa objavila je učenica srednje škole Colony Alyson Petrie.

- Tresem se, nastavnica mi je rekla da se sakrijemo ispod stolova. Rekla dam je da će se tlo opet tresti za pet minuta. Nalazim se u likovnoj učionici i doslovce je sve  uništeno, napisala je.

Druge fotografije na društvenim mrežama svjedoče o artiklima koji su popadali s polica u dućanima.

Policija u Anchorageu je priopćila kako je došlo do oštećena cestovne infrastrukture nakon potresa te su mnogi domovi i zgrade oštećene, a prometnice i mostovi zatvoreni. Stanovnicmas se preporuča da ne napuštaju domove, osim u slučaju nužde.

 

 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo