KREATIVNI BOMBAŠ

VIDEO Kanada: Planirao bombaške napade diljem svijeta, a u slobodno vrijeme pjevao u u 'Američkom idolu'

 YouTube

TORONTO - Jedan od ljudi uhićenih uhićenih u Kanadi, a osumnjičenih da su pripremali terorističke udare u toj zemlji i inozemstvu pojavio se u kanadskoj verziji "Američkog idola".

Kanadska je policija u Ottawi u srijedu uhitila Hivu Alizadeha i Misbahuddina Ahmeda, dok je Khurram Syed Sher 'pao' u Ontariju. Dvadesetosomogodišnji Sher bio je jedan od natjecatelja u reality showu "Kanadski idol" 2008. godine u kojem je pjevao komičnu verziju pjesme Complicated Avril Lavigne. Žiriju je rekao da je iz Pakistana te da voli hokej, glazbu i glumu.

Prema policijskim izvješćima, njih su trojica imala planove za izradu improviziranih eksplozivnih naprava, a kod njih je zaplijenjeno 50 elektroničkih skolopova koji bi se mogli koristiti kao daljinski okidači za bombe.

- Uhićenjem smo spriječili provedbu jednog od mnogih terorističkih napada - kažu u kanadskoj policiji.

O ovom je slučaju govorio i kanadski premijer Stephen Harper koji je istaknuo kako bi uhićenja trebala podsjetiti Kanađane da njihova zemlje nije izvan dosega terorista. - Mreže koje nam prijete djeluju širom svijeta. Svoje su utočište našle ne samo u udaljenim zemljama, nego su, pomoću interneta, uspostavili svoje veze i u našoj državi - rekao je Harper.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:47