CHENGDU J-20A

VIDEO: KINESKI VELIKI KORAK NAPRIJED Uvođenjem najnovijeg borbenog aviona u operativnu službu pretekli su Ruse i približili se SAD-u!

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 04.10.2017. u 11:30

ZHUHAI, CHINA - NOVEMBER 01: The J-20 fighter aircraft of Chengdu Aerospace Corporation flies during the 11th China International Aviation & Aerospace Exhibition at Zhuhai Airshow Center on November 1, 2016 in Zhuhai, Guangdong Province of China. More than 700 exhibitors and 135 aircraft from 42 countries and regions will make demonstrations at the 11th China International Aviation & Aerospace Exhibition (Airshow China 2016) in Zhuhai., Image: 304535472, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, ChinaFotoPress
Profimedia, ChinaFotoPress

Chengdu J-20 snimljen krajem 2016.

 

Pošli tjedan glasnogovornik Narodnooslobodilačke vojske Kine Wu Qian objavio je da je Kinesko ratno zrakoplovstvo u operativnu službu uvelo borbeni zrakoplov pete generacije Chengdu J-20. Time su Kinezi postali tek druga nacija na svijetu koja je uspješno proizvela i uvela u operativnu službu borbeni zrakoplov pete generacije.

Do prošlog tjedna time su se mogli pohvaliti samo Amerikanci, čiji su borbeni zrakoplovi pete generacije F-22 Raptor i F-35 JSF u operativnu službu Američkih zračnih snaga ušli 2005., odnosno 2016. godine. Valja napomenuti da se F-22, po mnogima najbolji borbeni avion današnjice, prestao proizvoditi (nakon 195 modela) te je zabranjen za izvoz, dok se F-35 u svoje tri varijante izvozi u više od deset država svijeta.

No, vratimo se Kinezima i njihovom zrakoplovu. Chengdu J-20 prvi je puta poletio 2011. godine, a s F-22 i F-35 dijeli i činjenicu da je riječ o avionu sa "stealth" tehnologijom, što znači da ima znatno manji odraz na radaru od manje naprednih borbenih zrakoplova. U svojoj operativnoj varijanti J-20 dobio je i sufiks pa je sada poznat pod nazivom J-20A, piše Kyle Mizokami za Popular Mechanics.

S razvojom novog borbenog zrakoplova Kina je počela u drugoj polovici 90-ih godina prošlog stoljeća, kada je vrh partije odlučio da Kini treba veliki borbeni zrakoplov s dva motora. U javnosti je prvi put ciljano prikazan baš za vrijeme posjeta tadašnjeg američkog ministra obrane Roberta Gatesa, što je zateklo Amerikance. I ovaj put moglo bi biti sličnih reakcija, budući da vojni analitičari nisu očekivali da će J-20 ući u operativnu službu prije 2018. godine.

Od kada je Chendgu J-20 prvi put poletio u javnosti, napravljeno je najmanje šest novih prototipova ovog zrakoplova, od kojih je svaki u nečem bio poboljšan u odnosu na prethodni. Tako su se mijenjali nos zrakoplova, usisnici zraka, "vrata" za kotače, a zrakoplov je obojan i novom bojom koja je dodatno smanjila njegov radarski odraz. Uz to su su dodani i novi infracrveni senzori koji omogućavaju znatno bolju detekciju, ciljanje, praćenje i eventualno obaranje neprijateljskog aviona navođenim projektilom. Treba napomenut i da J-20A koristi i DAS sustav koji uz pomoć niza kamera omogućava pilotu pogled "u svim smjerovima" pomoću 4K displeja, što je dosad imao samo F-35. 

Službena funkcija J-20A i dalje je nepoznata, ali smatra se da će se koristi kao borbeni zrakoplov dugog dometa. Kako bi ga neprijateljski radari čim teže otkrili, svo naoružanje aviona nalazi se u njegovoj unutrašnjosti, u tri odjela. U jednom može biti do šest PL-12 zrak-zrak projektila srednjeg dometa, usporedivih s američkim AIM-120, dok su u druga dva odjela zrak-zrak projektili kraćeg dometa.  

Borbene sposobnosti J-20A u velikoj su mjeri i dalje misterij. Analizirajući izgled aviona, mnogi vojni analitičari su posljednjih godina isticali da se ne čini pretjerano manervabilnim i pogodnim za blisku zračnu borbu (koja, doduše, sa sve većom ulogom stelath tehnologije polako pada u drugi plan) i da je upitno u kojoj mjeri ga se doista može smatrati borbenim zrakoplovom pete generacije.

Također se čini da J-20A "posuđuje" dio tehnologije od američkog F-35, što se može zahvaliti uspješnoj špijunaži kineskih operativaca. Jednako tako, u razvoju turbo-mlaznih motora Shenyang WS-10 Kinezi su se oslanjali na ruski Saturn AL-31, koji koristi Suhoj Su-27, a čije preformanse navodno još nisu dostigli. U skoroj budućnosti J-20A mogao bi biti opremljen novim Xian WS-15 turbo-mlaznim motorima, koji bi trebali garantirati mogućnost super-krstarenja. No, i ti motori baziraju se na ruskim Saturn AL-41 motorima koje koristi Suhoj Su-35S (a kojih su Kinezi naručili 24 komada, možda i samo zato da bi kopirali tehnologiju motora).

Neovisno o svemu navedenom, Kinezi su napravili veliki korak naprijed u odnosu na regionalne rivale poput Japana, Rusije i Indije, navodi Forbes. Rusi već neko vrijeme razvijaju svoj višenamjenski borbeni zrakoplov pete generacije, nedavno nazvan Suhoj Su-57, ali usprkos čestim pokazivanjem na aeromitinzima, pitanje je hoće li ući u operativnu službu prije 2020. godine. Naime, ruski vojni budžet znatno se smanjio zbog ekonomskih prilika u toj državi, a pritom imaju i odličan borbeni avion 4++ generacije, Suhoj Su-35S, zbog kojeg potreba za novim avionom i nije toliko kritična.

S druge strane, Indija zajedno s Rusijom razvija PAK FA HAL, zapravo prilagođenu inačicu Suhoja Su-57, ali potpuno je nejasno u kojoj se fazi nalazi taj projekt. Japan se pak oslanja na američki F-35, koji su naručili 42 komada (38 će ih napraviti njihov Mitsubishi prema ugovoru s Lockheed Martinom).

Na kraju, ne treba zaboraviti ni činjenicu da će proći još godine, možda i puno destljeće prije nego Kinezi u potpunosti uklope borbeni zrakoplov pete generacije u svoje zračne snage. Naime, kako navodi Dave Majumdar za National Interest, Zračne snage SAD-a ne koriste u potpunosti mogućnosti F-22 Raptora ni 12 godina nakon što je uveden u operativnu službu, a da ne spominjemo F-35 čiji je razvoj bio premrežen nizom problema koji se i dalje rješavaju "u hodu". 

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo