NASILJE

VIDEO: NA POZNATOM BERLINSKOM TRGU IZBILA MASOVNA TUČNJAVA Policija intervenirala suzavcem, iznenadit će vas tko su bili glavni akteri

Screenshot / YOUTUBE

 

Više od 100 policijskih službenika poslano je na berlinski trg Alexanderplatz kako bi u četvrtak navečer prekinulo masovnu tučnjavu koju su navodno organizirale dvije YouTube zvijezde, piše BBC.

Na poznatom trgu u njemačkom glavnog gradu bilo se okupilo više od 400 ljudi, a nakon eskalacije tenzija otprilike 50 ljudi fizički se sukobilo. Iz policije su rekli da je devet osoba uhićeno, a policija je tučnjavu prekinula uz pomoć suzavca.

 

Dok je policija intervenirala, osobe su se tukle i na obližnoj stanici metroa, gdje su izgrednici jedni na druge bacali kamenje koje su uzimali pored tračnica. Berlin Morgenpost piše da su u incidentu na Alexanderplatzu ozlijeđena dva policajca, a da je šest osoba liječeno zbog iritacije očiju.

Lokalni mediji pišu da je do tučnjave došlo zbog nesporazuma između YouTube zvijezda iz Berlina i Stuttgarta.

 

YouTuberi Thatsbekir i Bahar Al Amood, navodni inicijatori sukoba, porekli su da su krivi za izgred u Berlinu. Norbert Cioma, šef berlinske podružnice policijskog sindikata, rekao je da bi zvijezde društvenih mreža morale biti odgovornije.

"Na rap sceni, ali sve više i među drugim influencerima, vidimo da su neki od njih vrlo aljkavi u odnosu prema svom utjecaju", rekao je Cioma.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo