EROZIJA OBALE

VIDEO: OGROMAN KOMAD STIJENE SE ODLOMIO I PAO NA PLAŽU 'Bilo je užasno bučno, jako sam se uplašila i pobjegla'

 
 Youtube

Ogroman komad stijene odlomio se i pao na plažu u Cornwallu što je snimila jedna žena koja je slučajno tuda šetala sa svojim psom.

Deborah Smith (54) svjedočila je dramatičnoj eroziji obale u području zvanom Lyntone Cliffs u ponedjeljak oko četiri popodne. Kako kaže, vidjela je kako se stijena miče i brzo izvadila svoj telefon na to snimi.

'Nisam nikad prije hodala tim područjem i samo sam tako lutala uokolo slikajući okoliš i zalazak sunca. Tad sam vidjela kako se komad stijene odvojio i pao na plažu. Bilo je jako bučno, strašno sam se uplašila i smjesta pobjegla', kaže Smith.

O odronu stijene, nasreću, nitko nije ozlijeđen. Obalna straža poslije je izvijestila da su primili dojavu o događaju i izdali upozorenje svim šetačima da se klone tog područja.

Stručnjaci za okoliš već su prije upozoravali da su stijene u Cornwallu opasne, kao i na još nekim područjima u Britaniji.

Komisija za klimatske promjene procjenjuje da će u Velikoj Britaniji oko 100.000 domova do 2080. biti ugroženo zbog erozije obale.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 04:05