UZNEMIRUJUĆA SNIMKA

VIDEO: OSMIJEH NA LICU BRUTALNOG ZLOČINCA Snimao se prije nego se raznio kamion-bombom

 YouTube

Nakon što se prije nekoliko dana pojavila informacija o prvom britanskom državljaninu koji je u Siriji navodno počinio samoubilački napad, negdje u gradu Alepu, na YouTubeu je objavljena i snimka njegovih posljednjih trenutaka.

Abdul Waheed Majeed (41), koji je veći dio života proveo u Crawleyju na jugu Engleske, na snimci stoji odjeven u bijelo pored kamiona u kojem se nedugo potom navodno raznio.

Uz njega je nekoliko mudžahedina iz radikalne grupe al-Nusra, navodno povezane s al-Qaidom. Smiješeći se i u prilično opuštenoj atmosferi Abdul je s njima pozirao i fotografirao se.

Jedan od suboraca zatim ga je pitao ima li što reći u kameru, na što je Britanac, inače otac troje djece, odgovorio: 'Ne mogu govoriti, nisam neki govornik. Kao da mi je jezik svezan u čvor. Trebao bih reći nešto od srca, ali ne ide', rekao je.

Iako snimka ne pokazuje njegov ulazak u kamion, na njoj se vidi kako vozilo polako ide prema alepskom zatvoru. Pred ulazom u zatvosko dvorište otišao je u zrak, a nad tim se dijelom grada pojavio golemi crni oblak dima.

Imam u Crawleyju Arif Syed tvrdi da ni on ni Abdulova obitelj nemaju potvrdu da je samoubilački napad doista počinio on. Dapače, sve smatra lovom na vještice i lažnim optužbama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 21:37