ZABAVNA, A KORISNA

VIDEO: POSLUŠAJTE OVU PJESMU O KORONAVIRUSU, ZARAZNA JE! Širi se svijetom brzo kao i Covid-19, a dolazi iz zemlje u kojoj su svi oboljeli - ozdravili

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 05.03.2020. u 08:51

March 4, 2020, Medan, North Sumatra, Indonesia: A health worker wearing protective equipment entered a quarantine room in a hospital as preparing for Covid-19 patients in Medan. Hospitals and train stations throughout Indonesia were preparing to face the possibility of an outbreak after the first two cases Covid-19. Where when health experts expressed concern that cases were not reported in Indonesia, a country that has close economic ties with China was among the top ten destinations for travelers from Wuhan, the epicenter of the epidemic., Image: 503119800, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Albert Ivan Damanik / Zuma Press / Profimedia
Albert Ivan Damanik / Zuma Press / Screenshot: YouTube

 

Dok se koronavirus rapidno širi svijetom (više od 95.000 zaraženih i gotovo 3300 mrtvih u trenutku pisanja teksta), državne vlasti diljem svijeta nastoje obuzdati virus nizom različitih mjera.

I dok se u državama koje su žarišta zaraze pribjegava drastičnim rješenjima poput velikih karantena i potpunih zabrana većih javnih okupljanja, u baš svakoj državi prvi je cilj vlasti bio navesti ljude da se drže osnovne higijene - to jest, da često i temeljito peru ruke, što je najbolja zaštita od zaraze.

U tu svrhu objavljen je cijeli niz letaka, preporuka i video spotova diljem svijeta od kojih većina nije suviše pamtljiva ili revolucionarna. No to nije slučaj sa spotom koji je izbacilo vijetnamsko ministarstvo zdravstva.

Naime, neki dovitljivi majstori koje je ministarstvo angažiralo sjetili su se izuzetno zaraznog singla "Ghen" koji izvodi dvojac Min i Erik, a tekst su, logično, prilagodili borbi protiv koronavirusa.

I tako je nastao spot u trajanju od 3 minute i 10 sekundi u kojem se objašnjava ono najnužnije o koronavirusu i o tome kako spriječiti širenje zaraze (s naglaskom na pranje ruku), a pritom naprosto ne možete odoljeti da ne pjevušite jednako zaraznu melodiju ili čak zaplešete.

Spot je jako brzo postao vrlo popularan, a nakon što ga je u svojoj emisiji globalnoj populaciji otkrio i poznati voditelj John Oliver, novi se hit rodio.

Inače, u Vijetnamu je dosad potvrđeno 16 slučajeva koronavirusa, a svi oboljeli su - ozdravili.

Izdvajamo