UHIĆEN VOĐA SEKTE

VIDEO: SAMOZVANI GURU ZATOČIO ŽENE I SILIO IH NA SEKS Na zdjelice bi im tetovirao svoje inicijale, a tjerao ih je i na dijetu jer je volio mršavice

 
 Print screen / Youtube

Vođa tajnovite grupe sa sjedištem na sjeveru države New York koji je pretvorio svoje sljedbenice u robinje ispranog mozga, podvrgavao ih obredima inicijacije te primoravao na seksualne odnose, uhićen je i optužen za trgovanje ljudima.

Keith Raniere, suosnivač grupe nazvane Nxivn, uhićen je u Meksiku i izručen u Teksas gdje je izveden pred suca.

Prema optužnici, Raniere – unutar grupe poznat kao 'Vođa' – uspostavio je barbarski odnos sa svojom sljedbom i uvjerio žene da će najbrže napredovati ako uđu u seksualni odnos sa svojim gospodarima. Od sljedbenica je zahtijevao seks i tražio da za njega obavljaju razne zadatke, a ako bi ikome ispričale o životu u sekti, bile bi izložene javnom ponižavanju.

U pismu koje je objavio na web stranici Nxivna, odbacio je sve optužbe.

- Ove optužbe su duboko uznemirujuće jer nenasilje smatram jednom od najvećih vrijednosti.

U optužnici se još navodi da su mnoge žrtve sudjelovale u ceremonijama koje su bile snimane, a u području zdjelice dobile su tetovažu s Raniereovim inicijalima. Tijekom ceremonije brendiranja, robinje su morale biti potpuno gole, a gospodar bi jednoj od njih naredio da snima dok su druge primale znak.

Pogledajte Raniereova razmišljanja o ljubavi:

Istražitelji kažu kako je Raniere preferirao izrazito mršave žene, pa su robinje stalno bile na niskokaloričnoj dijeti i bilježio im se svaki zalogaj. Ako ne bi slijedile upute, morale bi slušati posebno predavanje tijekom kojeg bi nosile umjetno kravlje vime, a ostali članovi bi ih nazivali pogrdnim imenima. Prijetilo im se i zatvaranjem u kaveze.

Raniere je napustio SAD prošle godine nakon što je New York Times objavio nekoliko svjedočanstava žena koje su uspjele pobjeći iz tog tajnog sestrinstva. Raniere je pokušao zamesti trag koristeći kodiran email i izbjegavajući mobitel.

Na koncu je ipak pronađen u luksuznom ograđenom naselju Puerta Vallarta u Meksiku čiji najam košta oko 10.000 dolara tjedno. Ondje je zatečen s nekoliko žena. Nakon što je uhićen, prebačen je natrag u SAD gdje je izveden pred suca.

Web stranica Nxivn-a Ranierea opisuje kao 'znanstvenika, matematičara, filozofa, poduzetnika, učitelja i pisca' koji je 'svoj život posvetio proučavanju ljudske psihodinamike i razvoju novih alata za osnaživanje, izražavanje i etiku ljudi'.

Meksičku podružnicu Nxivm-a vodi Emiliano Salinas, sin bivšeg meksičkog predsjednika. Nekoliko žena koje pripadaju meksičkom ogranku, putovale su u Albany kako bi primile obred inicijacije i brendiranje. Salinas je također odbacio povezanost sestrinstva i Nxivm-a.

Raniere i Nxivm već su godinama na udaru kritike. 2012. godine Times Union of Albany objavio je seriju članaka u kojima se grupa opisuje kao sekta. Tijekom godina, Nxivm je privukao i brojne poznate osobe poput Emmyjem nagrađene glumice Allison Mack. Vlasti kažu da je Ranierea financirala Clare Bronfman, nasljednica tvrtke za proizvodnju alkoholnih pića Seagram. Ona je Raniereu dala milijune dolara za troškove poput putovanja privatnim avionom i slične luksuze.

Pogledajte svjedočanstvo jedne od bivših članica kulta:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 01:12