TRAGEDIJA

VIDEO: STRAŠNA NESREĆA KRAJ VELIKOG MEĐUNARODNOG AERODROMA Avion se srušio i zapalio, Mogherini demantirala da su poginuli djelatnici Frontexa

U padu zrakoplova na Malti jutros na Malti poginulo je pet osoba. Nesreća se dogodila oko 7.20 ujutro nedaleko od međunarodne zračne luke Luđa. Svjedoci nesreće tvrde da je manji zrakoplov pao odmah nakon polijetanja, te da se zapalio nakon udara.

- Poletio je, naglo se okrenuo na desnu stranu i odmah nakon toga zabio se u zemlju - rekao je očevidac za Times of Malta. Spasilačke službe odmah su pojurile prema buktinji.

- Ne vjerujemo da je itko preživio - rekli su iz sigurnosnih službi.

Svi letovi s aerodroma su hitno obustavljeni. Službenih informacija o avionu i posadi nema, ali malteški mediji su stigli do informacija da je zapaljeni avion iznajmljen u Luksemburgu, a da su u njemu bili djelatnici Frontexa (agencija Europske unije koja je zadužena za sigurnost vanjske granice) koji su putovali u Libiju. Međutim, nešto kasnije se javila europska šefica diplomacije Federica Mogherini i demantirala tu tvrdnju.

- U zrakoplovu koji se srušio na Malti nije bilo europskih dužnosnika. Taj let se ne povezuje s nikakvim aktivnostima EU-a - napisala je Mogherini na Twitteru.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. siječanj 2022 02:36