DOISTA POSTOJI!

VIDEO: WALTER WHITE Poput imenjaka iz serije 'Breaking Bad', obiteljski čovjek postao diler

Pravi Walter White (55) cijelo je desetljeće u američkoj državi Alabami bio poznat kao proizvođač najčišćeg 'kristalnog metha'
 YouTube

Deset godina prije premijere tv-serije 'Breaking Bad' u kojoj je izmišljeni lik obiteljskog čovjeka Waltera Whitea započeo proizvoditi sintetičku drogu methamphetamin u kućnom laboratoriju, čovjek istog imena u Alabami se bavio upravo time.

Pravi Walter White (55) cijelo je desetljeće u američkoj državi Alabami bio poznat kao proizvođač najčišćeg 'kristalnog metha', vrlo opasne droge koja izaziva izrazitu ovisnost, ozbiljne zdravstvene probleme i smrt korisnika.

Ulogu izmišljenog 'Waltera Whitea' u tv-seriji 'Breaking Bad' glumio je Bryan Cranston (desno)

Dok je televizijski Walter White bio srednjoškolski učitelj kemije koji se počeo baviti proizvodnjom metha da zbrine obitelj nakon što je doznao da umire od raka pluća, pravi je Walter White bio građevinac koji se izradom metha počeo baviti u slobodno vrijeme. Išao je na posao svaki dan kao pravi obiteljski čovjek, dok je drogu proizvodio preko noći.

No, uskoro je potražnja za njegovom drogom toliko porasla i novac koji je počeo zarađivati od toga, čak po nekoliko tisuća dolara u jednom danu, toliko je nadmašio prihode od građevinarstva da se odlučio posvetiti isključivo narko-biznisu.

'Nebo je bilo granica', prisjeća se White tih dana. Kupovao bi sve što mu padne na pamet - alat, automobile, kamionete... 'Novac se samo nagomilavao', kaže White kojem je danas teško vjerovati koliko je novca zarađivao.

Proizvedenu drogu obično bi ostavio na određenom mjestu i nakon toga bi sljedeći dan otišao na unaprijed predviđeno mjesto u prirodi gdje bi pokupio novac.

Za razliku od svog imenjaka iz tv-serije, pravi Walter White nije umirao od raka, ali ipak mu nije sve išlo niz dlaku. Supruga se razvela od njega i gubio je dodir sa svojom obitelji jer je većinu vremena provodio u svom laboratoriju proizvodeći drogu.

Walter White s djecom od koje se otuđio dok se bavio proizvodnjom droge

Slično kao i u tv-seriji, njegov odvjetnik mu je savjetovao da prestane s kuhanjem metha jer je 2008. godine policija počela istraživati njegovu djelatnost.

Njegov partner nastavio je s proizvodnjom i bio je uhićen nekoliko puta, a White je ponovno počeo sa svojim zločinačkim poslom u drugom okrugu, gdje je konačno uhićen.

Walter White na policijskoj tjeralici među najtraženijim zločincima

Uspješno je prošao kroz dugotrajan postupak rehabilitacije i ostavio se droge, što su potvrdili njegovi prijatelji i obitelj. No, prošle godine Walter White je prekršio uvjetnu kaznu jer se nije pojavio na sudu i lokalni šerif u okrugu Tuscaloosa odmah ga je stavio na vrh popisa najtraženijih zločinaca. Zatvoren je s jamčevinom određenom u iznosu od 2 milijuna dolara, te ga čeka suđenje u ožujku sljedeće godine. Prijeti mu doživotna kazna zatvora.

Ukoliko završim na robiji, rekao je, ovoga puta neću naškoditi nikome osim samome sebi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 23:07