NELAGODA I SMIJEH

VIDEO: 'ZNATE, MOJA JE ŽENA JAPANKA... ZAPRAVO KINESKINJA' Nevjerojatan gaf britanskog šefa diplomacije zapalio društvene mreže

    AUTOR:
    • Jutarnji.hr

  • OBJAVLJENO:
  • 30.07.2018. u 22:57

Britain's Foreign Secretary Jeremy Hunt (L) speaks during his meeting with China's Foreign Minister Wang Yi (not pictured) at the Diaoyutai State Guesthouse in Beijing, China July 30, 2018. Andy Wong/Pool via Reuters
REUTERS

 

Novi britanski ministar vanjskih poslova stigao je u Kinu s nadom da će učvrstiti odnose Pekinga i Londona. Pitanje je na kraju hoće li uspjeti u tome, ali Jeremy Hunt već u prvoj rečenici na kineskom tlu napravio je gaf kakav će se dugo pamtiti. U sobi prepunoj kineskih visokih dužnosnika, među kojima je bio i kineski šef diplomacije Wang Yi, Hunt se osramotio u prvoj rečenici.

- Znate moja je žena Japanka... Hoću reći Kineskinja, oprostite!

Iako se ispravio vrlo brzo i priznao pogrešku, moćnici u odijelima su se počeli smijati, a društvene mreže su eksplodirale u sekundi. Da dojam bude još bolji, Hunt se okrenuo prema snimateljima i upitao ih:

- Možemo li ovo ponoviti?

Kinezi mu ovu pogrešku očito nisu zamjerili, iako je poznato da odnosi Kine i Japana nisu bajni.

Sada je samo pitanje što će mu reći supruga Lucia Guo s kojom je u braku od 2009. godine i s kojom ima troje djece.

- Kakvu sam groznu pogrešku napravio... - posuo se pepelom Hunt, a onda se počeo izvlačiti.

- Moja supruga je Kineskinja, a moja djeca su dijelom Kinezi, a dijelom Britanci. Baka i djed moje djece žive u Xianu, tako da sam obiteljski snažno povezan s Kinom.

Snimka gafa postala je vrlo brzo hit, a uskoro su se užarile i društvene mreže.

- Sama pomisao da bih mogao zaboraviti ženin rođendan oblije me hladnim znojem. Ipak, ovo je neka sasvim druga razina - napisao je jedan šaljivi komentator na Twitteru.

- Trebaš biti stvarno poseban tip da nekako zaboraviš nacionalnost svoje supruge - jedan je od komentara.

Hunt je na poziciji ministra vanjskih poslova zamijenio Borisa Johnsona, koji je također bio poznat po bizarnim izjavama. Tako je napisao pjesmu o turskom predsjedniku Erdoganu i 'njegovom ljubavnom odnosu s kozom', a pogled Hillary Clinton ga podsjeća na pogled 'sadističke bolničarke iz psihijatrijske ustanove'.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo