MANIJAK PUŠTEN IZ ZATVORA

VIŠE OD 300 POLICAJACA U SRBIJI TRAŽI SILOVATELJA KOJI JE OTEO DJEVOJČICU Pronašli su odrezanu kosu i šator u jednoj štali

 
Nestala Monika Karimanović
 Vlado Kos/Cropix / nestalisrbija.rs

Više od 300 policajaca u Srbiji traga za Ninoslavom Jovanovićem, serijskim silovateljem poznatijim po nadimku Malčanski berberin (Malčanski brijač), povezanim s nestankom dvanaestogodišnje Monike Karimanović koja je nestala 20. prosinca ujutro, na putu do škole.

Potraga koja traje već šest dana, u srijedu je promijenila tijek nakon što je policija dobila čvrsta saznanja kojima je povezala Jovanovića s nestankom djevojčice iz okolice Niša. Radi se o zloglasnom višestrukom silovatelju iz Malče koji je u ožujku ove godine ponovno pušten iz zatvora.

Za njim tragaju specijalne jedinice MUP-a, više od 300 policajaca, psi tragači, a teren nadlijeću i helikopteri jer su dijelovi vrlo nepristupačni, šumoviti i brdoviti, piše Blic koji od jutros događaje prati uživo. Policija ulazi u sve kuće, dvorišta, šupe i štale.

nestalisrbija.rs
Monika Karimanović

Najbliže odgovorima našli su se kad su otkrili kuću u kojoj su pronađeni tragovi njihovog boravka. Kasnije je otkriveno da kuća pripada ocu Jovanovićeve šogorice te da ni samog Jovanovića nema već nekoliko dana. Potraga po selima oko Knjaževca otkrila je da su obijene tri kuće, iz njih je uzimana hrana, a u štali jedne kuće pronađena je ošišana kosa za koju se sumnja da pripada Moniki. Jovanović je inače dobio nadimak ‘Malčanski brijač’ jer je svoje žrtve šišao na kratko.

Policija je zamolila građane da javljaju svaku informaciju koja bi im mogla pomoći, a jedna od dojava otkrila je da je Malčanski brijač viđen kako s djevojčicom ide duž pruge od Malče ka Knjaževcu.

Ranije, četvrtog dana potrage u gustom grmlju kod obližnjeg sela Malča pronađen je njezin ruksak. Pronašli su ga u dobro napravljenom skrovištu u kojem je bio šator i vreća za spavanje.

Monika Karimanović nestala je 20. prosinca u 7 i 28 ujutro na putu do škole u mjestu Brzi Brod.

Majka nestale Monike, Aleksandra Karimanović, u četvrtak se u programu uživo obratila Ninoslavu Jovanoviću, prenosi Blic.

- Ako taj čovjek ima dušu, neka kaže dosta sam je mučio, dosta sam te maltretirao... Želim da shvati da je dijete nemoćno, neka on bježi, nek radi što hoće... - rekla je uplakana žena.

Prema podacima objavljenim na stranici Nestali Srbija, Monika je u trenutku nestanka na sebi imala crnu jaknu, crne hlače, roza ruksak i roza tenisice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:20