PRIJETNJA SIGURNOSTI

Washington i London poslali zajedničko upozorenje o ruskom kibernetičkom napadu

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 16.04.2018. u 22:41

Department of Homeland Security workers at the National Cybersecurity and Communications Integration Center in Arlington, Virginia, January 13, 2015. REUTERS/Larry Downing (UNITED STATES - Tags: POLITICS SCIENCE TECHNOLOGY CRIME LAW MILITARY) - GM1EB1E0DK501
Reuters

Sjedinjene Države i Velika Britanija su odaslale u ponedjeljak rijetko zajedničko upozorenje na ruski zlonamjerni kibernetički napad na njihove administracije i infrastrukture.

- Mete tog zlonamjernog kibernetičkog napada su uglavnom vlade i organizacije privatnog sektora, opskrbljivači ključnih infrastruktura i pružatelj internetskih usluga, objavili su u zajedničkom priopćenju britanski National Cyber Security Center i američki FBI i ministarstvo unutrašnjih poslova.

Priopćenje upozorava i pružatelje internetskih usluga kao i korisnike i navodi istraživačke organizacije o kibernetičkoj sigurnosti, ali ne navodi pojedinosti o datumu i obimu tih zlonamjernih akcija.

- Sadašnje stanje američkih i britanskih mreža uz kampanju ruske vlade za korištenje tih mreža, prijete našoj sigurnosti i stanju našeg gospodarstva, navodi se u priopćenju.

Objava tog priopćenja stiže u napetom ozračju između dviju zemalja i Rusije. Washington i London su napali sirijski režim, saveznika Moskve, a London optužuje Moskvu da je na engleskom teritoriju otrovala Sergeja i Juliju Skripalj.


Besplatno se prijavite na portala Jutarnji.hr

Izdvajamo