MISTERIJ

ZAGONETNI NESTANAK I PRONALAZAK RADIOAKTIVNOG PAKETA Sveučilište ga tražilo danima pa objavilo: 'Cijelo je vrijeme bio kod nas'

A scientist with a radioactive box isolated on white background
 pzAxe/Colourbox

>>> NOVO 21:50 Sveučilište u Teksasu objavilo je u utorak da je pronađen paket s radioaktivnim materijalom, namijenjenim istraživanjima, koji je desetak dana bio izgubljen.

"Teksaško sveučilište A&M pronašlo je paket s radioaktivnim materijalom, koji je bio izgubljen. Pronađen je u jednom od naših sigurnih skladišta za opasne materijale", rekao je glasnogovornik sveučilišta.

Paket nije bio otvoren ni oštećen i nalazio se u svom originalnom pakiranju. Siguran je za transport i javnost nije bila izložena nikakvoj opasnosti, prema tom izvoru.

-------------------------------

Sveučilište je u ponedjeljak obznanilo da traži paket koji sadrži radioaktivni materijal, prema priopćenju na koje se pozvao lokalni tv-kanal KBTX.

Paket koji je sadržavao radioaktivni materijal nestao je prije nešto više od 10 dana s Texas A&M sveučilišta koje moli za pomoć kako bi mu ušli u trag.

Lokalna televizija KBTX prenijela je apel u ponedjeljak napominjući kako nestala FedExova pošiljka 'sadrži radioaktivni izvor koji je namijenjen u svrhu istraživanja, te kako paket ne predstavlja rizik sve dok se sadržaj ne dira.

Paket je poslan sveučilištu, no djelatnici su 'sigurni' kako ga nisu zaprimili.

- Želimo locirati paket što prije je moguće jer sadrži radioaktivni materijal, no moramo napomenuti kako ne predstavlja prijetnju za zdravlje jer je sadržaj osiguran u kutiji s dva sloja - napomenuli su.

Suprotno od Sveučilišta, FedEx tvrdi kako imaju zabilježeno da je paket dostavljen i zaprimljen 21. kolovoza.

Istraga je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. lipanj 2024 22:21