IZNENAĐENJE U KRAKOWU

'Zamislite, svi smo se spremili da pomognemo dolasku na svijet petero mališana, u operacijskoj sali bilo je pet timova, kad odjednom, stiže još beba'

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 21.05.2019. u 19:09

A nurse checks an incubator at the University Hospital in Krakow, Poland, 21 May 2019. Polish woman gave birth to four baby girls and two boys on Monday, the first sextuplets to be born in Poland. Agencja Gazeta/Adrianna Bochenek/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. POLAND OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN POLAND.
REUTERS

Poljske šestorke, dva dječaka i četiri djevojčice rođene u gradu Krakowu u ponedjeljak, iznenadile su i roditelje i liječnike koji su pripremili sve za porod petero novorođenčadi.

"Zamislite ovo: bili smo spremni od rana jutra da pomognemo dolasku na svijet petero malih građana. U operacijskoj smo dvorani, pet ekipa liječnika spremno je preuzeti skrb za petero djece", rezimira Ryszard Lauterbach, čelnik Kliničke neonatologije u Sveučilišnoj bolnici u Krakowu.

"Bebe su dolazile na svijet jedna za drugom. A onda, odjednom, još jedna čeka da se rodi".

Djeca su rođena s 29 tjedana i "u iznenađujuće su dobrom stanju" za šestorke, no postoje simptomi nezrelosti dišnog sustava i središnjeg živčanog sustava što je tipično za prerano rođenu djecu.

Liječnici se nadaju da će dječica biti otpuštena kući kada buda imala 2 i pol mjeseca.

"Već smo u našem domu pripremili sve za dolazak petero mališana, a sada sve moramo malo preinačiti", rekla je majka Klaudia Marzec.

Djeca će se zvati Filip, Tymon, Zofia, Kaja, Nela i Malwina.

Njihov otac Szymon Marzec rekao je na konferenciji za novinare u bolnici u utorak da će se uskoro s braćom upoznati i njihov prvi sin Oliwier, dijete koje je tek prohodalo.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo