NORVEŠKA SPORTAŠICA

'ZAR SAM GA TREBALA ZAKOPATI I PUSTITI DA GA POJEDU CRVI?!' Mlada jahačica izazvala zgražanje nakon što se pohvalila da je vlastitog konja - pojela

 
 Facebook

Norveška tinejdžerica našla se u središtu skandala nakon što je na Facebooku objavila da je pojela meso vlastitoga konja.

Pia Olden (18) primila je prijetnje smrću nakon što je na društvenoj mreži napisala da je to najbolje meso koje je ikada okusila. Opisala je kako je njezina obitelj u zamrzivaču sačuvala filete njezina pastuha 'Brzina vožnje', koji je uspavan zbog bolesti 2018. godine, prenosi Daily Mail.

Norveška jahačica i buduća kuharica čiji su roditelji poljoprivrednici u Trøndelagu u središnjoj Norveškoj pripremila je meso konja s čilijem i mangom uz posvetu: 'Ako već jedem ždrebetinu, neka bude od moga konja'.

Za norveški list Dagbladet je izjavila: 'Mnogi su mi napisali da zaslužujem smrt jer sam pojela vlastitoga konja, jedan je napisao da mi treba oduzeti pravo da posjedujem životinje'.

Pia Olden ističe kako su njezini najžešći kritičari kolegice iz jahačkog sporta, ali ističe kako je to bio najbolji način da oda počast svome konju.

- Zar je bolja opcija za meso da bude zakopano i da ga pojedu crvi?, pita se.

Također tvrdi da zbog činjenice da je odrasla na farmi ima realističniji odnos prema životinjama i drugačiji odnos prema mesu od onih koji ju kritiziraju.

Nakon što je njezina objava na Facebooku završila na satiričnoj stranici, Pia Olden izbrisala je originalnu poruku.

Unatoč svim ružnim i uvredljivima porukama te prijetnjama smrću koje je primila, Pia Olden ostaje kod svoje odluke pojede meso vlastitoga konja te ističe da je ždrebetina prava poslastica.

- Ne znam jesam li ikada jela ukusnije meso, izjavila je za Dagbladet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 16:51