TOTALNA RASPRODAJA

Zbog duga od 1800 milijardi eura prodaju se neki od najljepših dijelova Italije!

Ako imate koji milijun viška, počastite se najseksi svjetskom plažom, kraljevskom palačom, otokom ili planinom
 SIPA

Zbog ogromnog duga od tisuću i 800 milijardi eura, Berlsuconijeva je Vlada "krater" u proračunu odlučila napuniti prodajom oko devet tisuća zgrada, palača, plaža, otoka, planina i povijesnih tvrđava. Talijani računaju da to blago vrijedi gotovo dvostruko više od iznosa državnog duga.

S obzirom na recesijsko vrijeme, cijene su prava sitnica. Primjerice, sardinijska plaža Caprera, titulirana kao "najseksi plaža na svijetu", a koju je nekad posjedovao Giuseppe Garibaldi, može biti vaša već za 23 milijuna eura.

Još je povoljniji - svega pet milijuna eura - napušteni otok Santo Stefano u Tirenskom moru, talijanska verzija našeg Golog otoka. No, zatvorenika tamo nema već 45 godina. Ako ste ipak više zimski tip, onda odaberite dijelove Dolomita kraj čuvenog mondenog skijališta Cortine d Ampezzo. To zadovoljstvo koštat će vas "pišljivih" 4,5 milijuna eura...

Od "izloženih" eksponata najskuplja je 900 godina stara kraljevska palača u Palermu. Izgradio ju je Roger II, kralj Sicilije u vrijeme kada je taj otok bio jedan od najbogatijih dijelova Europe. Stari dobri Roger tamo je imao i svoj harem. Harema više nema, ali svejedno palača košta cca 120 milijuna eura.

Vladina agencija za upravljanje državnom imovina "bisere Italije" prvo će ponuditi lokalnim tajkunima, a do kraja srpnja prodaja bi trebala krenuti i putem interneta za sve zainteresirane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. svibanj 2024 18:59