NAJZNAČAJNIJI SAJAM

ZBOG KORONAVIRUSA OTKAZANA NAJVEĆA TURISTIČKA BURZA 'Odgovornost za zdravlje i sigurnost naših posjetitelja, izlagača i zaposlenika shvaćamo ozbiljno'

 Tobias SCHWARZ / AFP

Zbog opasnosti od širenja korona virusa otkazana je najveća turistička burza ITB Berlin 2020. Kako stoji u njihovom priopćenju, zbog brzog širenja novog koronavirusa (COVID-19), Federalno ministarstvo zdravstva i Federalno ministarstvo ekonomije odlučili su otkazati ITB gdje se predstavlja cijeli svijet, pa tako i Hrvatska.

-Večeras u 18.27 sati nadležno zdravstveno tijelo okruga Charlottenburg-Wilmersdorf u Berlinu uvelo je znatno stroža ograničenja održavanja manifestacije. Među zahtjevima vlasti je propisano da svaki sudionik morati dokazati sajmu da nije iz određenog područja rizika ili da nije bio u kontaktu s osobom ili osobama iz rizičnog područja. Sajam Berlin ne može u cijelosti zadovoljiti te zahtjeve, stoji u njihovom priopćenju. Naveli su da već tjednima razmišljaju o odluci oko održavanja ili otkazivanja ovog događaja te da su tu odluku hteli donijeti na temelju preporuka ili uputa nadležnih stručnjaka.

-ITB Berlin je s više od 10 000 izlagača iz više od 180 zemalja izuzetno važan za svjetsku turističku industriju. Svoju odgovornost za zdravlje i sigurnost naših posjetitelja, izlagača i zaposlenika shvaćamo vrlo ozbiljno. S teškim je srcem sada da se suočimo sa otkazivanjem ITB Berlin 2020., kazao je Dr. Christian Göke, izvršni direktor berlinskog sajma.

Predsjednik Nadzornog odbora sajma Wolf-Dieter Wolf rekao je da nijednom u 54-godišnjoj povijesti događaja ITB Berlin i Messe Berlin nisu imali sličnu situaciju.

-Zahvaljujemo svim izlagačima i partnerima iz cijelog svijeta koji su proteklih nekoliko dana i tjedana bili uz ITB Berlin. Radujemo se što ćemo nastaviti pouzdan odnos s našim partnerima na tržištu, kazao je.

Inače , ovo je najznačajniji turistički sajam na svijetu koji prije ljetne sezone okupi stručnjake iz svijeta turizma i donosi konačne prognoze za iduću sezonu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 14:40