IZNENADNA SMRT KAO MOTIVACIJA

Žena ostvarila pravo da ukloni testise svog mrtvog partnera u želji da s njim zatrudni

Sudac Martin Burns odobrio je uklanjanje testisa, no nije odobrio i uzimanje sperme, obrazloživši svoju odluku željom da omogući ženi da dobro razmisli o svojoj odluci. Dok traje razmatranje, muškarčevi testisi bit će čuvani u pogonu za in vitro oplodnju
Ilustracija
 Kacper Pempel / REUTERS

Žena je pobijedila u sudskoj bitci za testise svog mrtvog partnera, prenosi Daily Mail. Žena iz Toowoombe je željela ostvariti pristup testisima svojeg partnera u želji da zatrudni uz pomoć sperme koja se u njima nalazi.

Vrhovni sud u Queenslandu je čuo njezin zahtjev te je njezina želja odobrena nakon što je u travnju predala molbu nakon neočekivane smrti zaručnika.

Tijekom saslušanja na sudu prijatelji para su posvjedočili o želji para da dobije dijete zajedno. Par se naime upoznao u rujnu prošle godine da bi se zaručili svega mjesec dana poslije toga s planom za vjenčanje na kraju 2016. godine. Kada joj je zaručnik preminuo, par je bio usred pokušaja da zatrudni.

Sudac Martin Burns odobrio je uklanjanje testisa, no nije odobrio i uzimanje sperme, obrazloživši svoju odluku željom da omogući ženi da dobro razmisli o svojoj odluci. Dok traje razmatranje, muškarčevi testisi bit će čuvani u pogonu za in vitro oplodnju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:59