KOBNA ŠETNJA

Žena spašavala psića od napada aligatora. Velika pogreška....

 
Aligator Muja u lovu na obrok
 Marko Djurica / Reuters

Jedna žena smrtno je stradala u napadu aligatora u ponedjeljak dok je šetala svoga psa u ekskluzivnoj stambenoj četvrti Hilton Heada u Južnoj Karolini, objavile su lokalne vlasti.

Žena je psa šetala uz lagunu kada ih je aligator napao, a dok je spašavala psa aligator ju je odvukao ispod površine vode, rekao je David Lucas, glasnogovornik ureda za prirodna bogatstva Južne Karoline.

Šerifov ured okruga Beaufort napominje kako su svjedoci opisali aligatora od oko 2.4 metra dužine. Prvi pristigli na mjesto događaja pronašli su odmah mrtvu ženu u vodi, navodi se u izjavi šerifova ureda na Twitteru.

Pas je prošao neozlijeđen, kazao je Lucas.

Ova jugoistočna američka savezna država zabilježila je samo još jedan smrtni slučaj u napadu aligatora u gotovo 40 godina praćenja takvih događaja, napominje Lucas. S druge strane bilo je gotovo 20 napada aligatora bez smrtnih posljedica.

Lucas je dodao još kako su vode laguna na otoku Hilton Head prirodno stanište aligatora te da službe za zaštitu upozoravaju ljude kako ne bi hranili aligatore ili šetali svoje pse u blizini lagune.

''Stvar broj jedan koju pokušavamo naučiti ljude jest da ni pod koju cijenu ne hrane aligatore'', rekao je Lucas.

Aligatori nisu skloni ljudima, no to se promijeni kada ljude povežu sa hranom.

Mrtvozornik okruga Beaufort objavio je kako je žrtva Cassandra Cline, 45 godišnjakinja sa otoka Hilton Head. Lov na aligatora je u tijeku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 13:48