'NIŠTA NE RAZUMIJETE'

Ženi zapela noga ispod vagona, putnici ljuljali vlak da je izvuku, a ona je u totalnoj agoniji ponavlja samo jednu rečenicu: 'Ne zovite Hitnu...'

 
 YouTube

Nesretan slučaj koji se prošlog tjedna dogodio u američkom gradu Bostonu slikovito ukazuje na kritično stanje prilika u zdravstvenoj zaštiti, kakvih se pribojavamo na našim prostorima.

Naime, neimenovana žena u petak popodne usred prometne gužve silazila je s vlaka podzemne željeznice kad joj je noga zaglavila u procjepu između vagona i stanične platforme.

Kako se vidi na snimci nadzorne kamere, putnici su pokazali solidarnost i priskočili u pomoć. Zajedničkim snagama pogurali su i zaljuljali vagon kako bi je mogli osloboditi iz škripca u kojem se zatekla. Žena je zadobila prilično ozbiljnu porezotinu na desnom bedru koja je bila toliko duboka da se vidjela kost. Prema iskazima očevidaca u lokalnim medijima, žena je trpjela veliku bol, ali nije željela liječničku pomoć jer si to nije mogla priuštiti.

"Ne razumijete, imam lošu policu zdravstvenog osiguranja", ponavljala je okupljenim ljudima koji su je svejedno uvjeravali da ne brine o tome jer joj je liječnička pomoć bila nužno potrebna.

Ekipa hitne pomoći pristigla je za 5 do 10 minuta na mjesto nesreće i ozlijeđena žena na koncu je pristala otići s njima. Tehničari su joj povezali nogu i smjestili je u invalidska kolica. "Nije mogla hodati, ni stajati, nije mogla ni pomaknuti nogu", posvjedočila je jedna putnica, kako prenosi CNN.

Neimenovana žena navodno nije slomila nogu, ali joj je bila potrebna operacija, te je prevezena u bolnicu. Teško je nagađati koliko će je to koštati, ali prema američkom saveznom istraživanju iz 2012. prosječni trošak prijevoza ambulantnim vozilom iznosio je između 1.400 i 13.885 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:37