VELIKA VIJEST IZ BEČA

AUSTRIJA SE POLAKO OTVARA! 'Za osam dana s radom kreću mali dućani i vrtni centri, a evo kada planiramo otvoriti restorane i hotele'

 
Austrijski kancelar Sebastian Kurz
 AFP

Austrijski kancelar Sebastian Kurz najavio je u svom obraćanju javnosti postupno ublažavanja mjera izolacije. Kako navodi dnevni list Der Standard na svojoj mrežnoj stranici, do ponedjelja u 10 sati ujutro u Austriji je zabilježeno 12.058 slučajeva zaraze koronavirusom.

Najviše u Tirolu (2756) gdje je smješteno i jedno od europskih rasadišta epidemije. Do istog termina je potvrđena smrt 220 ljudi, dok su se 3463 oboljela uspješno oporavila.

Prema najavi, mali dućani te vrtni centri i oni s građevinskom opremom će se otvoriti od 14. travnja. Svi ostali početkom svibnja. Hoteli i restauranti se neće otvarati prije sredine svibnja.

Održat će se maturalni ispiti i to ovog semestra, ali nastava neće početi prije sredine svibnja. Nikakvi se javni događaji neće održavati sve do kraja lipnja, restricija izlaska se primjenjuje do kraja travnja. Od Uskrsnog ponedjeljka nadalje obveza nošenja maske koja prekriva nos i usta se primjenjuje i na javni transport.

Kancelar Kurz je rekao da to ne znači da je Austrija izašla iz krize pa je kao primjer uzeo Singapur gdje je došlo do novog vala zaraze. Naglasio je da je i dalje potrebna disciplina te da patnjama nije kraj i da će biti još mrtvih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 17:33