RIJEČI UTJEHE

'KORONAVIRUS SE MOŽE POBIJEDITI!' Pokrajina Liaoning poslala prijateljskoj Primorsko-goranskoj županiji pismo podrške

    AUTOR:
  • OBJAVLJENO:
  • 24.03.2020. u 12:42

Travellers wearing facemasks arrive from various provinces at the Beijing Railway Station on February 3, 2020. - China said February 3 it urgently needed medical equipment and surgical masks as the death toll from a new coronavirus jumped above 360, making it more deadly than the SARS crisis nearly two decades ago. (Photo by NOEL CELIS / AFP)
AFP

Primorsko-goranskoj županiji stiglo je pismo podrške prijateljske kineske pokrajine Liaoning uz poruku da se koronavirus može pobijediti te da mjere i ograničenja mogu tome pridonijeti.

Pismo je putem elektroničke pošte stiglo iz Ureda za međunarodnu suradnju pokrajine Liaoning, s kojom Primorsko-goranska županija održava dugogodišnje prijateljske veze.

Iz Liaoninga poručuju da su stroge mjere koje je poduzimala kineska vlada vezane uz koronavirus, kao i ograničenja koja su podnosili stanovnici urodili plodom.

Epidemija koronavirusa izazov je za način života, ali i razmišljanja

"U pokrajini Liaoning, koja ima oko 43 milijuna stanovnika registrirano je 127 oboljelih". Do danas su svi otpušteni iz bolnice, osim jednog pacijenta koji je stigao iz Španjolske i još se nalazi na liječenju", stoji u pismu.

Također se ističe da se u Liaoningu polako vraćaju na posao te da je počeo postepeni oporavak gospodarstva.

U pismu ohrabruju da će epidemija proći, ali skreću pažnju, iz vlastitog iskustva, da se po završetku epidemije s mjerama opreza ne prestaje naglo te da građani Kine i dalje nose maske na licu.

 Zbog svega što epidemija sa sobom donosi, ona je izazov - ne samo za naš svakodnevni način života, nego i za način razmišljanja, ocijenili su pismu Liaoninga.

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo