NEZAHVALNE PROGNOZE

'MI SMO TEK NA POČETKU EPIDEMIJE' U Njemačkoj raste broj zaraženih i umrlih, ugledni stručnjak javno objavio koju će taktiku primijeniti

    AUTOR:
    • Hina

  • OBJAVLJENO:
  • 25.03.2020. u 11:11

MOSCOW, RUSSIA - MARCH 25, 2020: An employee washes with disinfectant the surfaces inside a train car at the Krasnaya Presnya depot of the Moscow Metro amid the ongoing COVID-19 pandemic. Anton Novoderezhkin/TASS, Image: 509362549, License: Rights-managed, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Anton Novoderezhkin / TASS / Profimedia
Anton Novoderezhkin / TASS / Profimedia

 

U Njemačkoj je u srijedu zabilježeno 31.554 zaraženih koronavirusom, što je 4.191 više nego jučer, a isto tako se i broj umrlih povećao 36 na 149, priopćio je Institut Robert Koch, čiji je direktor istaknuo kako se ta zemlja nalazi na početku epidemije.

"Mi smo na početku epidemije za koju je još potpuno otvoreno kako će se razvijati", rekao je direktor Instituta Robert Koch, Lothar Wieler, na redovitoj dnevnoj konferenciji za tisak.

On je objasnio kako Njemačka, u usporedbi s drugim zemljama, bilježi relativno malo umrlih, ali da će broj žrtava "sigurno i dalje rasti".

Malom broju umrlih, kako je rekao Wieler, pridonosi i činjenica da je Njemačka od samog početka vršila veći broj testova.

"Zbog toga smo vrlo rano otkrili uzročnika i poduzeli mjere", rekao je Wieler. On je objasnio i kako je u Njemačkoj među zaraženima relativno velik broj mlađih osoba kod kojih je bolest protekla blago.

Institut Robert Koch preporučuje testiranje većeg broja osoba.

"Mi bismo trebali testirati ne samo one osobe koje su boravile u rizičnim područjima, nego sve koji imaju teže simptome", rekao je Wieler.

Osobama s lakšim simptomima direktor instituta je preporučio da "ostanu kod kuće".

Više na Jutarnjem...


Izdvajamo