EPIDEMIJA KORONAVIRUSA

NOVI CRNI DAN U ITALIJI, ALI IPAK NEŠTO BOLJI NEGO PRETHODNI U posljednja 24 sata umrla 631 osoba, 162 manje nego prethodnog dana

 
Bolnica u Cremoni, Italija
 Paolo MIRANDA / AFP

DRUGA SMRT U SLOVENIJI

U Sloveniji je umrla još jedna osoba zaražena koronavirusom, potvrdio je u nedjelju slovenski ministar zdravstva Tomaž Gantar.

Kako je Gantar pojasnio, radi se o 90-godišnjoj ženi, štićenici doma umirovljenika u gradiću Metlika, koja je osim zaraze koronavirusom imala i više drugih bolesti.

Gradić Metlika na granici s Hrvatskom, prema Karlovačkoj županiji, jedno je od žarišta infekcije u Sloveniji, gdje je zarazu prenio liječnik koji je nakon povratka skijanja u Italiji još tri dana radio u domu zdravlja i kontaktirao sa zaposlenicima i štićenicima lokalnog staračkog doma za koje je također bio zadužen.

I prvi umrli zaražen virusom, muškarac starije dobi koji je umro 13. ožujka, također je bio smješten u istu instituciju za starije osobe, ali je imao i druge kronične bolesti, a ne samo Covid-19 kojeg uzrokuje koronavirus.

Zarazu novim koronavirusom do nedjelje su testovima potvrdili kod 414 osoba, što je 31 slučaj više nego dan ranije.

Do sada je u Sloveniji obavljeno skoro 14 tisuća testiranja. Po riječima slovenskog ministra zdravstva, po broju testiranja Slovenija je među vodećim zemljama.

------------------------------

ANGELA MERKEL U KARANTENI

Njemačka kancelarka Angela Merkel završila je u karanteni nakon što je otkriveno da je njezin liječnik pozitivan na koronavirus!

Glasnogovornik kancelarke rekao je da je Merkel obavještena o tome nakon održane press konferencije u nedjelju ujutro na kojoj je govorila o novim mjerama u borbi protiv koronavirusa.

Steffen Seibert je rekao da je zaraženi liječnik cijepio Merkel u petak.

------------------------------

U ITALIJI MANJE OBOLJELIH I MRTVIH NEGO JUČER

Šef talijanske civilne zaštite Angelo Borrelli objavio je današnje podatke o epidemiji kornavirusa i Italiji. U posljednja 24 sata zabilježeno je 5560 novih slučajeva zaraze, a 631 osoba je umrlo. Izliječeno je 952 osoba.

Ukupno, u Italiji je 59 138 zaraženih, od kojih se 7024 oporavilo i 5476 je umrlo.

U usporedbi s jučerašnjim danom, umro je 162 osobe manje, a i broj zaraženih nešto je manji od prethodnog dana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:30