NAUTIČKA PATROLA

MARINA OLIVE ISLAND “Ljudi nas tu znaju po imenu, susretljivi su, a usluga besprijekorna”

    AUTOR:
    • Petar Zobec,
    • Matija Boltižar

  • OBJAVLJENO:
  • 31.07.2018. u 20:00

CROPIX

Uwe i Renate Langer

U lanjskoj Nautičkoj patroli ocjene nautičara ove marine bile su visoke, osvojila je treće mjesto

Pred nama je Sutomišćica i marina Olive Island, jedna od najljepših marina na Jadranu, ako ne i najljepša.

Da u sustavu ocjenjivanja imamo kategorizaciju marina po veličini, odnosno kategoriju do 200 vezova, sasvim sigurno Olive Island Marina bi bila neprikosnoveno – No 1. U prošlogodišnjoj Nautičkoj patroli ocjene nautičara ove marine bile su visoke, osvojila je odlično treće mjesto, a budući da je sustav vrednovanja takav da se ocjene izračunavaju na dvije decimale, u vrhu je vladala poprilična gužva baš s tom decimalnom razlikom

Najmlađi

Priča o uspjehu ove marine zapravo je već poznata. Vlasnici Hana i Peter Dermota povjerili su vođenje marine Toniju Antišinu. Bilo je to prije pet godina. Toniju su bile samo 23 i postao je najmlađi direktor marine u Hrvatskoj. Vodio je sve: od marketinga, promocije i financija do rada mornara na gatu. Bio je zadužen i za restoran, koji je u to vrijeme još tražio svoje mjesto na gastro karti Jadrana.

SPECIJAL JUTARNJI!
Sutomiscica, 240718.
Marina Olive Island na otoku Ugljanu.
Na fotografiji: Toni Antisin i Anto Loncar.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX
CROPIX

Toni Antišin i Anto Lončar

 

Marina se uskoro profilirala kao poželjna destinacija, još je trebalo da restoran dosegne kvalitetu marine.

Antišin je pozvao prijatelja Antu Lončara s kojim je zajedno pohađao Hotelijersko turističku i ugostiteljsku školu u Zadru, a potom su zajedno završili i Fakultet za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu u Opatiji. Toni i Anto su na meniju restorana radili pomno, uz veliku pomoć Vladislava Poljaka, voditelja restorana.

Tijekom svake zime, dok je restoran zatvoren, tražili su nova jela s kojima bi obogatili ponudu. Spojili su tradicionalnu mediteransku i modernu kuhinju, pa tako u ponudi imaju vrhunsku ribu s Jadrana, sočne steakove, torte te kolače, pa i pizzu i ćevape.

Pun gostiju

- Željeli smo i želimo da naš restoran bude za svakoga. Dakle, i za nekoga tko želi pojesti dobru ribu, ali i za jednu obitelj s malom djecom koja želi pizzu ili paštu. Često nam znaju doći naši stalni gosti na godišnjem vezu s vlastitim željom za ručak ili večeru, tako da naš meni nastaje i u suradnji s gostima – veli Toni.

Ubrzo su došla i priznanja. Što se tiče restorana najveće priznanje je to što je stalno pun gostiju. Olive Island Marina osvojila je tri godine za redom nagradu za najbolju malu marinu u Hrvatskoj. Četvrtu godinu izgubili pravo natjecanja, ali su dobili priznanje za kvalitetu.

Uz ispunjene anketne upitnike naše Patrole, evo i jedna priča s gata, upravo takvih nautičara, koji su Olive Island Marinu izabrali za mjesto stalnog veza svoga broda.

Uwe i Renate Langer, njemački nautičari, poletni su 60-godišnjaci iz Bremena.

Možemo za njih kazati i to da su “starosjedioci” Jadrana.

Plove već 45 godina, a posljednjih su se godina sa svojom 14-metarskim Sunseekerom odlučili smjestiti u ovoj marini.

Najfinija

- Ne bih se sada htio zaletjeti i reći da je ova marina najbolja u Hrvatskoj, ali najbliži opis bi bio “najfinija” marina u Hrvatskoj. Ljudi nas tu znaju po imenu, prijateljska je atmosfera, usluga je besprijekorna. Prvih petnaestak godina bili smo na vezu u Sukošanu, a onda 25 u marini Punat. Baš na Krku isti serviser, Ari, održava nam jahtu...

Otkud onda Ugljan i Olive Island?

- Prijatelj nam je rekao da će nas ova marina oduševiti, no mi se nikako nismo dali s Krka. Dok nije Renate jedan dan presjekla: došli smo, pogledali, i zaljubili se u marinu. Odemo nekada na Mallorcu, tamo je predivno, ali to je samo jedan otok. Hrvatska ih ima više od tisuću. Živimo na sjeverozapadu Njemačke, povezanost avionom s Rijekom je fenomenalna, a nije ni skupo: 120 ili 130 eura u jednom smjeru. Evo, sada se moramo vratiti u Bremen, ali prvi sljedeći vikend eto nas natrag – veli Uwe.

Nalazi se uz samo more pa se utakmice mogu gledati s barki

 

U svibnju ove godine nogometni klub Sv. Mihovil napokon je dobio novi stadion. Općina Preko osigurala je 1,2 milijuna kuna za drenažu terena, umjetnu travu, nove ograde, zaštitne mreže, golove, svlačionice.

Šetnica

Na otvorenju mu je kao posebni gost bio NK Osijek, koji je s domaćinima tom prigodom odigrao prijateljsku utakmicu.

Stadion je ubrzo postao viralna atrakcija. Smješten je uz samo more, uz mjesnu lučicu i marinu Olive Island.

Utakmice se tako mogu gledati s barki, brodica i jahti. Uređena je i šetnica od marine do igrališta A zaštitne mreže osiguravaju da se ispucane zalutale lopte više ne moraju vraćati u igru momci u kaićima.

Krumpiri

NK Sv. Mihovil prvi put osvojio Facebook pažnju prije dvije godine objavom u kojoj moli mještanina koji je zasadio krumpir na igralištu neka ga odmah pobere, jer za vikend imaju utakmicu. Sutradan se zahvalio: “Krumpiri su se pobrali, a naša su djeca pobijedila sve tri utakmice ovaj vikend”.

U međuvremenu je dobio ovaj atraktivni stadion.

Škola

Sada je ponovo viralni hit, upravo zbog njegova izgleda i smještaja. Već ga stavljaju uz bok stadiona Gospin dolac u Imotskome, koji je svrstan među 10 najljepših stadiona na svijetu.

Klub Sv. Mihovil okuplja nogometaše otoka Ugljan i Pašman. U njemu trenira 120-ero djece, a krenula je i nogometna škola za djevojčice. U Sv. Mihovilu ponikli su danas poznati nogometaši: Marin Tomasov, Šime Gregov, Toni Kolega.

ID card: Bazen, cocktail bar, parking...

 

Vezovi: 200 vezova u moru

Usluge: recepcija, dva sanitarna čvora, praonica rublja, restoran, bankomat, parking za osobna vozila

Servis: tehnički servis i održavanje plovila

Extra: bazen, sunčalište, plaža, cocktail bar, živa glazba subotom i nedjeljom, dječje igralište, brzi brodski prijevoz, autoprijevoz, taksi

Udarni vikend za pravo feštanje na Ugljanu

 

Petak i subota 3. i 4. 8. Čeprljandska fešta

“Sve san obaša, vode je nojbolje!” slogan je Čeprljandske fešte. Čeprljanda je jedan od 9 zaseoka mjesta Ugljan, a posljednjih je desetljeća postalo poznato po ljetnim feštama. U petak 3. kolovoza sajam otočnih proizvoda otvara se u 19.30, u 20.30 počinju dječje igre, a u 22 h koncert Ivice Sikirice Iće.

U subotu 4. kolovoza u 15 sati počinje defile brodica, u 20 sati se kuhaju tradicionalna jela - Big game cooking, a u 22 sata koncert Dražena Zečića i zadarskog Zaratino benda. Fešta kulminira vatrometom u ponoć.

Nedjelja 5. 8.

blagdan Gospe od Sniga, Kukljica

Sve počinju od 9.30, kada iz Kukljice procesija brodova ukrašenih zastavama kreće prema tjesnacu Ždrilac.

Ljetos je ovdje spremnik punio i Šime Vrsaljko

SPECIJAL JUTARNJI!
Preko, 230718.
INA maloprodajno mjesto Preko.
Na fotografiji: voditelj maloprodajnog mjesta Preko, Roko Kraljic.
Foto: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Stipe Klarić

 

Maloprodajno mjesto Ina Šibenik-obala radi svaki dan od 0 do 24 sata te je uvijek na raspolaganju svojim korisnicima. S radom te stanice upoznao nas je Stipe Klarić, voditelj maloprodajnog mjesta.

- Dubina mora ispred stanice je sedam metara i u jednom trenutku možemo primiti i do tri jedrilice na tri agregatne stanice. Stanici se može prići s bilo koje strane, vjetar ne ometa prilazak, a u pomoć uvijek priskoče i naši djelatnici - kaže Klarić.

U svojoj ponudi imaju Eurosuper 95 Class Plus, Eurodiesel BS, Eurodiesel Class Plus te Plavi dizel, dok je maksimalna brzina točenja 80 litara u minuti. Voditelj Klarić kaže nam kako je najmanja gužva oko 14 sati, dok je najveća petkom kada se u šibensku marinu vraćaju čarteri.

Gorivo se može platiti gotovinom te karticama: Ina, MOL Group, American Express, Diners Club, Discover, PBZ Agro, VISA, VISA Electron, MasterCard, MasterCard Electronic i Maestro. Na stanici se mogu kupiti i druge potrepštine, od hrane i pića, kao i razna oprema za nautičare.

 

Izdvajamo