IRIS VOLF

UPOZNAJTE NAJSEKSI HRVATICU 'Sumnjam da ću ikada sjediti u nekom uredu i raditi od 8 do 16, trebam nešto kreativno i dinamično'

Zgodna dugonoga plavuša odjevena u elegantan crni kombinezon, u ravnim sandalama, s okruglim sunčanim naočalama i širokog osmijeha sjedi u kafiću i izgleda najglamuroznije u kvartu. U jednom zagrebačkom kvartu sigurno, a možda i šire. I svi su pogledi, ako ne direktno onda kriomice, upereni u nju. Ona je Iris Volf i ovogodišnja je najseksi Hrvatica prema izboru Nedjeljnog Jutarnjeg. Naime, već tradicionalan izbor preselio se sa stranica tjednika Globus, u kojem je zaživio, na stranice Nedjeljnog Jutarnjeg i portal Jutarnji.hr. Ponovno pod dirigentskom palicom umjetničkog fotografa Borisa Štajduhara. Pobjednicu su, premoćnim brojem glasova, odabrali žiri i čitatelji portala. A titula je iskreno razveselila Iris.

Iznenadila sam se

- Boris me nazvao i rekao da sam pobijedila. Iznenadila sam se iako sam se, naravno, potajno nadala takvom ishodu. Doduše, pratila sam rezultate glasovanja na portalu, ali nisam znala što misli žiri. Bila sam pod dojmom cijeli dan - govori nam 22-godišnja Zagrepčanka dok ispija svoju šalicu kave i pali prvu cigaretu tog dana. Naravno da je rekla ‘svojima’ da glasuju, ali uvjerena je da pobjeda nije posljedica toga. - Nemam ja toliko prijatelja ni na Facebooku ni u životu - kaže uz smijeh.

Promatram je. Pomalo je sramežljiva, ima malu tremu, ali vrlo je zanimljiva. Uspravnog držanja, elegantnim pokretima ruku objašnjava mi da nikada nije mislila da će se baviti manekenstvom, a još manje sudjelovati u izborima ljepote. Jer ovo joj nije prvi ovogodišnji. U travnju je sudjelovala na izboru za Miss Zagreba. Bila je druga pratilja. A i manekenstvom se bavi tek posljednjih godinu dana. Vjeruje da će joj nova titula donijeti puno pozitivnih promjena u životu, ali prvenstveno nove angažmane.

Isključivo visoka moda

- Ponosna sam, naravno. Pratila sam dosadašnje izbore, ali nikad mi nije pamlo na pamet prijaviti se. Izbori ljepote ideja su moje agencije Midikenn - kaže Iris, koja u Zagrebu studira modni dizajn. No nije sigurna da će se njime u životu i baviti. Mladom dizajneru u Hrvatskoj se teško probiti, a nju privlači isključivo visoka moda.

- Ne znam čime ću se baviti u životu jer me puno toga privlači. Sumnjam da ću sjediti u nekom uredu od 8 do 4. To, kako mi se iz sadašnje perspektive čini, ne bih mogla. Trebam nešto kreativno i dinamično. Volim crtati i slikati, ali s tim baš ne možeš izgraditi karijeru, jer ako se i proslaviš, to se često dogodi nakon smrti. Od svih mogućih talenata koje čovjek može imati, ja imam onaj najgori - smije se.

Najčešće radi modne crteže i autoportrete, a omiljena tehnike su joj ugljen i olovka. Ljepotica s dušom umjetnice rođena je u Zagrebu, odrasla u Maksimiru, a nakon završene srednje Ekonomske škole upisala je modni dizajn. Trenutno je na trećoj godini studija pa još dvije godine i gotovo. Ali prije će “skočiti” do Milana. Uskoro pakira kofere i u rujnu putuje kako bi se i ondje, u jednoj od europskih prijestolnica mode, okušala kao manekenka i model. Ipak, od Milana nema velikih očekivanja, ako ništa drugo, to će joj biti novo životno iskustvo.

- Sviđa mi se taj posao i njime ću se baviti dok god mi je to zabavno. Volim modu, volim fotografiranje, poziranje, volim se presvlačiti, volim taj osjećaj prije izlaska na pistu - kaže mi. A voli i životinje. Iris ima dva psa koja obožava pa je u jednoj fazi života htjela postati i veterinarka.

Ovih dana posebno su ponosni njezini roditelji, starija sestra i dečko Dino, marketinški stručnjak.

- Moji ljudi su mi najvažniji: obitelj i uzak krug prijatelja. Nisam luda za izlascima pa nemam određeno, omiljeno mjesto za izlaske, ali rado sjednem u kafić, kako volim reći, neku dobru krčmu i družim se - kaže. I po glazbenom ukusu Iris se razlikuje od većine vršnjaka. Voli indie rock, psytrance ili klasiku i neoklasiku. To sluša za dušu. Sve što ima veze s kičem, šljokicama, roza bojom ili narodnjacima njoj nije zanimljivo.

U Dinu je zaljubljena zadnje dvije godine. On je čak 12 godina stariji od nje i velika joj je podrška u svemu.

- On je isto umjetnik pa se na toj razini kužimo. Što ja volim, voli i on. Znate, većina mojih vršnjakinja je nezrelija od mene, a kamoli dečki mojih godina. Dino mi je super! - objašnjava. A što on kaže na novu titulu?

- Da sam sad i službeno najseksi Hrvatica, što on već neko vrijeme zna - otkriva uz osmijeh.

Što još reći o Iris? Obožava marte u kojima odlazi i na castinge, gdje se onda preobuje u štiklice s mašnicom. To su joj tzv. casting štikle. Pa joj se druge cure čude.

Kofer za Milano

Što će spakirati u kofer za Milano?

- Minimalno stvari. Naučila sam se pakirati. U mom koferu uvijek je badić, niske i visoke cipele, šampon i krema i odjeća u kojoj putujem. Ne pretjerujem. Ostalo što stane - otkriva.

O snimanju na Brijunima održanom u lipnju kaže da je prošlo izvrsno, te iako su fotke pomalo ‘golišave’, njoj nije bilo nelagodno. Tajna leži u ekipi. Kaže da su i fotograf Boris Štajduhar i stilistica Iva Gradišer i make up artistica Lucija Juroš i njezina asistentica Antonija Đogolović i frizerke Studia Perman bili izvrsni.

Na taj izbor djevojke su se prijavljivale putem Facebooka, a od stotinjak prijavljenih nije bilo lako odabrati njih deset koje će biti pozvane na snimanje. Snimalo se tri dana, a svaka se djevojka sigurno nadala prestižnoj tituli koju su do sada među ostalim nosile: Nikolina Miletić, Melita Fabečić, Petra Frković, Mirna Maras, Renata Sopek, Ornela Vištica, Vedrana Linardić, Mia Franić...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:13