KRŠENJE PROPISA

APSURD NA MOSTU SLOBODE U ZAGREBU Policija se parkirala na biciklističkoj stazi pa kažnjavala bicikliste jer ne voze po njoj

Propisanim zakonom o prometu biciklisti se moraju voziti biciklističkom stazom tamo gdje ona postoji, ali što kad se na nju parkira vozilo.

Upravo to se pitao jedan naš čitatelj koji nam je proslijedio sliku s mosta Slobode na kojem mu je vožnju biciklističkom stazom onemogućilo vozilo policije. Čitatelj, koji želi ostati anoniman, ovako nam je opisao nastalu situaciju.

- Kazna kojom mi je prijetio je oko 300-500 kuna uz objašnjenje da se bicikl mora voziti biciklističkom stazom. Na moje pitanje gdje se mora voziti bicikl ako postoji biciklistička staza koju je policajac blokirao vozilom, nikad nisam dobio odgovor - tvrdi naš čitatelj. Da situacija bude bizarnija, policajci su tamo stajali jer su biciklistima kontrolirali pravilnu opremu, odnosno poštivanje sigurnosti prometa prilikom vožnje na biciklističkoj stazi. Građanin koji nam je poslao sliku pitao nas je za savjet kako zaobići policijsko vozilo, a da se pritom ne krši zakon vožnje na pločniku. Naime, biciklistse može spustiti na kolnik mosta Slobode i riskirati nesreću s osobnim automobilom, za koju bi se ponovo okrivilo biciklista jer je imao iscrtanu stazu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 05:52