Bandić: Ne znam tko je vlasnik Bilić Erića

U akciju vraćanja sigurnosti Zagrebu gradonačelnik Milan Bandić uključio je i građane. Pozvao je sve Zagrepčane da se na službenu stranicu Poglavarstva jave s prijedlozima kako podignuti razinu osjećaja sigurnosti na ulicama. Takva inicijativa jučer je urodila plodom budući da se javilo dvadesetak građana s različitim idejama.



Pomoć na okretištima



- Svim sredstvima i mjerama trebamo pomoći, pa i građani trebaju pomoći da ponovno vratimo sigurnost na zagrebačke ulice - istaknuo je Bandić dodavši da će on i suradnici idući tjedan na okretištima tramvaja pitati građane što ih muči. Gradonačelnik je nedavni sastanak s novim ministrom MUP-a Tomislavom Karamarkom ocijenio uspješnim budući da je dobio informacije koje ulijevaju optimizam.



Unatoč tome, s Karamarkom, tvrdi gradonačelnik, nije razgovarao o imenima nositelja organiziranog kriminala u gradu. - Partner Grada Zagreba je svatko tko poštuje zakon i nije osuđivan. S ministrom nisam razgovarao o imenima - rekao je Bandić. No, suradnja zagrebačkog Poglavarstva sa zaštitarskom tvrtkom Bilić Erić pokazuje suprotno.



Bio blizak Slišku



Riječ je o tvrtki koja je sa V Grupom prije godinu dana izravnom pogodbom dobila posao čuvanja Zagrebačkog holdinga vrijedan 14 milijuna kuna. Iako je Bandić jučer rekao da ne zna tko je vlasnik te tvrtke, prema nikad demantiranim napisima, iza te tvrtke stoji Vinko Žuljević Klica, osoba koja je pravomoćno oslobođena optužbi za ubojstvo Veselina Marinova. Žuljević, koji je bio blizak likvidiranom Vjeki Slišku, kasnije je oslobođen jer je, prema presudi, Marinova ubio u samobrani.




Ante Milković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 06:27