POTVRĐENE INFORMACIJE JUTARNJEG

BANDIĆEV 'MANHATTAN NA HIPODROMU' GRADIT ĆE VLASNIK BURJ KHALIFE! Grad Zagreb izabrao partnera za megaprojekt težak pola milijarde eura

 
 CROPIX, Profimedia

Povjerenstvo za razmatranje pisama namjere dostavljenih po Javnom pozivu za iskaz interesa za sudjelovanje u razvoju i realizaciji projekta “Grad u Gradu” u Zagrebu odabrala je ponudu tvrtke Eagle Hills kao mogućeg budućeg partnera u projektu Bandićevog Manhattana na području Zagrebačkoj velesajma i hipodroma.

Kako je Jutarnji već pisao, ova grupacija od početka je bila favorit budući da su se njeni predstavnici još ranije raspitivali za velike gradske projekte. Radi se grupaciji investitora iz Abu Dhabija, koja stoji i iza projekta “Beograd na vodi”, a koju predstavlja građevinski tajkun Mohamed Alabbar, osnivač kompanije Emaar Properties koja je, među ostalim, vlasnik Burj Khalifa i Dubai Malla.

Osim Eagle Hills, na natječaj se javila i francuska tvrtka Bouygues Batiment International, tvrtka koja je članica konzorcija koji ima koncesiju nad Međunarodnom zračnom lukom Franjo Tuđman. Bouygues Batiment International je zadovoljio uvjete javnog poziva, no tvrtka iz Ujedinjenih Arapskih Emirata imala je bolje reference.

Osim ove dvije tvrtke, na poziv se javila još jedna, no ta ponuda nije zadovoljavala uvjete poziva.

Priopćenje Gradskog povjerenstava donosimo u nastavku:

“Povjerenstvo za razmatranje pisama namjere dostavljenih po Javnom pozivu za iskaz interesa za sudjelovanje u razvoju i realizaciji projekta „Grad u Gradu“ u Zagrebu, zaprimilo je tri ponude, od kojih dvije zadovoljavaju uvjete javnog poziva, i to ponude tvrtke BOUYGUES BATIMENT INTERNATIONAL iz Francuske i tvrtke EAGLE HILLS iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Kvalifikacije i dokazano iskustvo oba ponuditelja su impresivni i postavili su tešku zadaću pred Povjerenstvo. S obzirom na različite vrste projekata koji su reference ponuditeljima, a vodeći se činjenicom da Grad Zagreb traži partnera za urbanu i gospodarsku transformaciju prostora, koja će taj dio grada učiniti privlačnim građanima, turistima i poslovnim subjektima te mu dati značaj koji povijesno zaslužuje, dostavljene reference tvrtke EAGLE HILLS okarakterizirane su optimalnijima za buduću suradnju jer projekti iz portfelja EAGLE HILLS-a su projekti koji tretiraju cjelovite urbane zone.

Tvrtka EAGLE HILLS je u dostavljenim referencama dokazala da ima izvanredno iskustvo u razvoju projekata sličnog opsega i zahtjevnosti zadatka, posebice usko vezanih na temu urbane regeneracije u gradovima koje obilježava brzi rast.

Slijedeći korak bio bi dogovor oko teksta i potpisa Memoranduma o razumijevanju kao oblika izražavanja namjere pregovaranja i sporazumijevanja u postupku koji bi prethodio sklapanju međunarodnih trgovačkih ugovora.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:49