LUDNICA U SKUPŠTINI

BELJAKOV ČOVJEK OBJASNIO ZAŠTO JE SPASIO BANDIĆA, MIKULIĆ LIKUJE 'Pa ti ljudi su punoljetni, mogu glasovati kako hoće!'

 
 Damjan Tadić / CROPIX

NOVO 15.05 - Predsjednik HSS-a Krešimir Beljak kaže da je ostao u šoku kada je čuo i vidio da je glavni tajnik njegove stranke Ilija Ćorić glasao za Bandićev proračun. Beljak je potvrdio da će Ćorić momentalno biti izbačen iz stranke i dobiti otkaz.

- Stvarno ne znam zašto je to napravio, to je veliko iznenađenje. Dogovor našeg kluba je bio da se glasa protiv proračuna, a on mi je još jutros rekao da će definitivno glasati protiv - rekao je Beljak koji je uvjeren da je cijeli ovaj dogovor plod 'kuhinje' Plenkovića i Bandića.

- Pitao sam Ćorića zašto je to napravio, a on mi je odgovorio 'Život me natjerao'. Što to znači!? Neka državne institucije to otkriju.

Beljak kaže da ga je jučer upitao zašto se nije javio novinarima Jutarnjeg lista, da su ga tijekom jutra zvali zabrinuti koalicijski partneri...

- Nazvao me i rekao 'šefe, ne brini, sve će biti u redu'. Ali od sutra taj čovjek je bez plaće u HSS-u!

Beljak je dodao i da Amsterdamska koalicija neće propasti zbog ovog 'incidenta'.

- Ma kakvi, još ćemo biti jači. Okupit ćemo nove ljude, prave političare, one koje je nemoguće kupiti.

-----------------------------

Predsjednik zagrebačke skupštine Andrija Mikulić izašao je pred novinare nakon što je gradski proračun prihvaćen.

- Ja sam cijelo vrijeme govorio da sam optimističan i hvala dragom Bogu i zastupnicima što je prevladao razum. Izuzetno sam ponosan da su naši amandmani o braniteljima, Mostu mladosti i neki drugi prošli. To su usvojeni amandmani i rekli smo da ćemo podržati proračun ako budu usvojeni, kazao je Mikulić

- Ovdje se glasovalo o tome hoće li se podržati daljnji razvoj grada Zagreba. Ako je bilo nekih nepravilnosti, onima iz oporbe koji to misle, prijavite to institucijama. Ovakva pitanja su ispod razine. Svi su punoljetni, svi su zastupnici i glasuju - kazao je Mikulić.

- Ova medijska hajka koja se vodila... neka DORH istraži one koji su radili pritisak na ostale zastupnike da ne glasuju za proračun, poručio je Mikulić..

Upitan o trojici koji su glasovali za proračun, Mikulić je odgovrio:

- Nikad nisam licitirao imenima pa ni danas. Ja sam optimistačan čovjek i vjerujem u projekte. Znao sam da imamo razvojan i dobar proračun. Sada sam sretan jer nećemo blokirati projekte.

To što oporba izjavljuje da je bilo političke trgovine, toga s naše strane nije bilo, zaključio je Mikulić.

Glavni tajnik HSS-a Ilija Čorić, koji je zapravo najzaslužniji za prihvaćanje proračuna nakon glasovanja, kratko je obrazložio svoj izbor:

- To je u interesu Zagreba!, kazao je Čorić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 07:37