ZAGREB - Sudeći prema predblagdanskoj gužvi na tržnici Dolac, Zagrepčani se ni u recesiji ne odriču namirnica koje se tradicionalno pripremaju za Uskrs. Za Veliki petak najveća je potražnja bila za srdelom koja inače stoji 16 kuna po kilogramu, a u petak se prodavala po cijeni od tridesetak kuna. No, rijetki su na štandovima u ribarnici imali tu ribu zbog lošeg vremena na Jadranu koje je ribarima poremetilo planove o bogatom ulovu. Ipak, sa štanda ribara Perice Faflje s otoka Raba zamirisala je friškina, zbog čega se stvorio najveći red u ribarnici.
Bakalar se mogao naći za 200 kuna, ali slabo se prodavao, i to zbog krize, ali i zbog toga što su ga domaćice kupile ranije kako bi ga potopile u vodi da bude što mekši i ukusniji. Hobotnice su se prodavale po 90 kuna, pastrve p...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....