ZAGREB U ZNAKU BIJELOG SPORTA

FOTO: NA CVJETNOM MANJE CVIJEĆA, ALI VIŠE LJUDI! Mladi SDP-a dijelili cvijeće prolaznicima, a opatice zaigrale - tenis!

 Ronald Goršić / CROPIX

Premda su građani u srijedu na Cvjetnom trgu u Zagrebu zatekli manje cvijeća nego inače, jer su komunalni redari naredili cvjećarima da svoje aranžmane maknu s javne površine oko njihovih kućica, na trgu je od jutra živo.

Članovi zagrebačkog Foruma mladih SDP-a dijelili su cvijeće građanima u znak potpore cvjećarima. Gradski zastupnik SDP-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini Dominik Etlinger istaknuo je kako su cvijeće i cvjećari simbol Cvjetnog trga te poručio da "ne treba na slabijima 'bildati mišiće' nego nekada pokazati zube i jačima".

"Gradonačelniku smetaju cvjećari, a ne smetaju mu glomazne terase koje se postavljaju i zaklanjaju put prolaznicima", rekao je te dodao kako mu se čini da motivi gradonačelnika nisu jasni ni njemu samome. "Moramo razmišljati o prostoru kao cjelini i vidjeti dokle točno mogu ići terase i što napraviti s cvjećarima. Mora se pronaći cjelovito rješenje umjesto da se jedne miče, a drugima sve dopušta", izjavio je Etlinger novinarima.

Osim toga, na Cvjetnom je trgu tijekom jutra organiziran događaj Kids Day, druženje igrača hrvatske teniske reprezentacije povodom finala Davis Cupa koje se održava od 25. do 27. studenog u Areni Zagreb.

Osim djece i Marina Draganje tenis su zaigrale i dvije opatice koje su se našle u prolazu.

Građani revoltirani najnovijim potezom gradonačelnika na Facebooku organizirali su prosvjed Cvijet Za Cvjetni, koji počinje danas u 16 sati, a prema najavama trebao bi se održavati barem do 19 sati. Pozivaju se građani da cvijećem zatrpaju prostor Cvjetnog trga.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 03:38