NEUGODAN MIRIS

FOTO: NEUGODAN PRIZOR U CENTRU ZAGREBA Nekoliko stotina metara od Trga bana Jelačića osvanuo divlji deponij smeća, u Čistoći su sve pojasnili

 
 Jutarnji list

Ispred zagrebačkog Kina Europa nepoznata osoba je odložila veliku količinu otpada.

Upečatljivi prizor iznenadio je mnoge građane kojima je zasmetao neugodni miris koji se širi iz spontanog divljeg deponija u samom centru grada, nekoliko stotina metara od Trga bana Josipa Jelačića.

Kako su nam rekli neki susjedi, otpad pripada jednom stanaru iz obližnje zgrade kojemu se prije nekoliko godina zapalio stan.

Na hrpi ima tako veliki broj plastičnih vreća, kao i pokoja biljka, prozor te drugi kućanski predmeti.

Navodno je otpad bio u vlasnikovom podrumu i sada ga se planira riješiti.

Kontaktirali smo centar Zagrebačkog holdinga gdje su nam rekli da će što prije poslati nekoga da provjeri spomenuto mini odlagalište u centru Zagreba, a prijavu smo poslali i komunalnom redarstvu.

Jutarnji list

Jutarnji list

Dva sata nakon što je objavljen tekst na portalu Jutarnjeg čitatelji su nam poslali fotografiju na kojoj se vidi kako je hrpa smeća - uklonjena.

Jutarnji list

- Predstavnica stanara s adresa Varšavska ulica 2 i 4 predala je zahtjeve za odvozom glomaznog otpada stanara. Odvoz je bio dogovoren u noćnoj smjeni, u 21 sat. S lokacije je odvezen sav otpad i predan ugovornom oporabitelju - rekli su iz Čistoće.

Javila nam se i čitateljica iz obližnje zgrade koja negoduje jer smatra da se stanari dovode u neugodnu situaciju i sramote, a riječ je o odvozu glomaznog smeća koji je unaprijed bio dogovoren.

- Pa gdje su trebali staviti smeće, sve je bilo dogovoreno. A znate kakvi su ljudi, kad vide deponij, počnu donositi svoje smeće od doma, rekla je ogorčeno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 05:22