DRAMA U SIGETU

FOTO: STANARI TIJELIMA SPRIJEČILI RUŠENJE KUĆA U REŽIJI NEĆAKA MOĆNOG PODUZETNIKA 'Bagerist nam je kranom mahao iznad glave da nas prestraši'

Stanari zagrebačkog kvarta Siget stali su jutros ispred bagera kako bi spriječili rušenje dviju kuća u Froudeovoj ulici. Ovo je scenarij koji se ponavlja zadnjih tjedan dana, s obzirom da investitor Vlado Leko pokušava srušiti kuće na kućnim brojevima 2 i 4, a stanari zovu policiju i u tome ga sprječavaju. Danas je opet bila policija, ali ovoga puta se diglo puno više prašine jer su stanari rekli kako se izravno krši naredba građevinske inspekcije. - Građevinska inspekcija je prošli tjedan zatvorila gradilište, ali su oni danas strgnuli oznaku i nastavili s radom. Pozvali smo policiju, a bagerist nam je u više navrata mahao s kranom iznad glave kako bi nas prestrašio - kaže Tomislav Vukoja, predsjednik Udruge građana Sigeta. 
 JUTARNJI LIST

Stanari zagrebačkog kvarta Siget stali su jutros ispred bagera kako bi spriječili rušenje dviju kuća u Froudeovoj ulici. Ovo je scenarij koji se ponavlja zadnjih tjedan dana, s obzirom da investitor Vlado Leko pokušava srušiti kuće na kućnim brojevima 2 i 4, a stanari zovu policiju i u tome ga sprječavaju. Danas je opet bila policija, ali ovoga puta se diglo puno više prašine jer su stanari rekli kako se izravno krši naredba građevinske inspekcije.

JUTARNJI LIST

- Građevinska inspekcija je prošli tjedan zatvorila gradilište, ali su oni danas strgnuli oznaku i nastavili s radom. Pozvali smo policiju, a bagerist nam je u više navrata mahao s kranom iznad glave kako bi nas prestrašio - kaže Tomislav Vukoja, predsjednik Udruge građana Sigeta.

Nakon što je došla policija, radovi su stali, a na teren je brzo izašao i sam Leko. Donio je građevinsku dozvolu na kojoj stoji kako smije rušiti kuću na adresi Froudeova ulica 2. Ipak, nije donio rješenje za kuću na broju 4.

JUTARNJI LIST

JUTARNJI LIST

- Rekao je kako mu je ostala doma te da će je donijeti u ponedjeljak - sarkastično kaže Gordana Pasanec iz Udruge te nastavlja: "Na dozvoli koju je donio stoji kako je izdana 20. studenog, a na ploči ispred gradilišta stoji kako je izdana 17. studenog!"

Radovi su na kraju stali, ali stanari strahuju da će bageri opet krenuti kada se oni raziđu.

JUTARNJI LIST

Sporne kuće je kupila tvrtka Castrum nekretnine, čiji je vlasnik Vlado Leko, kaže kako ovdje nema sporne situacije te da stanari opstruiraju njegov rad.

- Činjenica da je da sam kupio obje kuće, bez ikakvog teretnog vlasništva. Te objekte sam srušio na zahtjev Grada jer su se u njima skupljali narkomani, a i same kuće se nisu uklapale u vizuru četvrti - kaže Leko te dodao kako je istina da je građevinska inspekcija izašla na teren nakon rušenja. Kako je rekao, nisu pronašli ništa sporno i sukladno tome ishođene su mu građevinske dozvole da može nastaviti s radovima. Ujedno je spomenuo da je predao zahtjev za izdavanjem lokacijske dozvole.

Stanari ističu kako na toj lokaciji planira sagraditi trgovački centar te ističu da oni nisu protiv rušenja, ali traže da se na tom mjestu sagradi park ili igralište.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 14:05