NOVI UREDI

FOTO: UKLETO ZDANJE 18 GODINA NAKON ŠTO JE SAGRAĐENO DOBIVA PRVOG STANARA Doznali smo tko se uskoro useljava u sjevernu tribinu Maksimira

Prostori novoosnovanog gradskog ureda, na čijem je čelu Milan Pavelić, prostirat će se na 1200 kvadrata, a Grad će na uređenje dati 3,5 milijuna kuna
 CROPIX

Nakon gotovo 18 godina od izgradnje, poslovni prostori u utrobi sjeverne tribine maksimirskog stadiona dobit će prvog stanara.

Radi se o novoosnovanom zagrebačkom Gradskom uredu za sport i mlade, na čijem je čelu pročelnik Milan Pavelić.

- Da, bit ćemo prvi stanari na sjevernoj tribini, no to je sve što sada mogu reći jer sam na službenom putu u Budimpešti - rekao nam je kratko Pavelić.

Selidba iz Ilice

Pavelićev ured tako bi se trebao iseliti iz dosadašnjih prostora u Ilici i, prema nacrtima projektanata, trebao bi biti smješten na šestom katu sjeverne tribine stadiona, na dijelu koji se spaja s centralnom, zapadnom tribinom.

Za uređenje ovih ureda, koji će se prostirati na oko 1200 četvornih metara, Grad Zagreb potrošit će oko 3,5 milijuna kuna, a posao uređenja na javnom natječaju, kao jedini ponuditelj, dobila je splitska tvrtka Deltron. Prema specifikaciji troškovnika, tvrtka je ponudila ukupnu cijenu od 2,8 milijuna kuna bez PDV-a. Građevinski radovi stajat će 700 tisuća kuna, kompletne instalacije 1,7 milijuna kuna, a namještaj i sanitarije 384 tisuće kuna. U ovoj splitskoj tvrtki rekli su nam da su ugovori potpisani te da će se radovi početi izvoditi tek nakon što se odabere nadzornik.

- Mi ćemo sve radove izvesti u potrebnom roku, a zanimljivo je da smo prije nekoliko godina, za vrijeme organizacije atletskog kupa, uređivali i Poljud - kratko su nam poručili iz Deltrona.

Čajna kuhinja

Prema vizualizacijama, pročelnik Milan Pavelić uskoro bi trebao dobiti ured od gotovo 60-ak kvadrata, a njegovi pomoćnici radit će u uredima od 16 četvornih metara. Na 90 kvadrata planirana je čekaonica, upola manje površine bit će soba za sastanke, a zaposlenici Ureda imat će na raspolaganju i čajnu kuhinju.

Ulazak ovog gradskog ureda u poslovne prostore sjeverne tribine, koji godinama zjape prazni, zapravo je, kažu naši sugovornici u Gradu, prvi korak u privlačenju ostalih zakupaca u roh-bau prostore površina veće od 15 tisuća kvadrata. Prema nekim računicama, najam kompletnog prostora ispod ove tribine donosio bi gradskom proračunu oko milijun kuna mjesečno.

Najam

Ti su se prostori, kako je bilo zamišljeno još za vrijeme gradnje sjeverne tribine, trebali iznajmiti velikim tvrtkama, no takva zamisao je propala nakon smrti predsjednika Franje Tuđmana.

Utroba sjeverne tribine uređivala se i 2012., i tada su u Gradu imali ideju da u te poslovne prostore prvo usele ondašnji Zagrebački sportski savez. U njihovo uređenje Grad je tada odlučio uložiti 35 milijuna kuna.

Ideja je bila i da pod “sjeverom” osvane i supermarket, zatim ulica s brojnim trgovinama, ali i restorani i kafići. Novac od iznajmljivanja tih prostora trebao je vratiti investiciju, no nijedna od ovih zamisli još se nije realizirala. Podsjetimo, u maksimirski stadion do danas je uloženo 800 milijuna kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 05:11