NAPOKON

FOTO: ZAGREB KONAČNO DOBIO DVORANU DOSTOJNU NAŠEG SVJETSKOG PRVAKA Otvoren novi centar za gimnastičare, prvu vježbu odradio Tin Srbić s kolegicama

 
Tin Srbić, dvorana u Lučkom, gimnastičarka u skoku
 Srđan Vrančič / Hanz Media

Zagreb je u četvrtak poslijepodne napokon dobio gimnastičku dvoranu dostojnu aktualnog osvajača zlatne medalje na Svjetskom kupu u Dohi i majstora na preči Tina Srbića.

Radi se o Sportskom centru Lučko gdje je u potpunosti opremljen novi centar za gimnastičare koji djeluju na području metropole. Vježbe na spravama simbolično su na otvorenju dvorane pokazale gimnastičarke Petra Ribarić i Tina Zelčić predvođene samim Srbićem pred mnoštvom okupljenih među kojima je bio i velik broj zagrebačkih sportaša.

Zagrebački gimnastičari dosad su uglavnom vježbali u neprikladnoj dvorani Sokol u centru grada, a pred velika natjecanja, kako se danas poslijepodne moglo čuti u Lučkom, plaćao se prijevoz i do gimnastičarske dvorane u Nedelišću. Dvorana površine 1200 m2 u potpunosti je opremljena najboljom gimnastičkom opremom, a osim gimnastike, moći će se trenirati i ritmika, a dvorana će očekivano biti na raspolaganju za korištenje svim zagrebačkim klubovima.

- Gotovo dvije godine staro obećanje koje sam dao našem Svjetskom prvaku Tinu Srbiću ali i svim gimnastičarima koji djeluju na području grada Zagreba, danas je ispunjeno. Ovdje u Lučkom je uređen potpuno novi i opremljen centar za gimnastičare, dostojan uvjeta svjetskog prvaka - rekao je gradonačelnik Milan Bandić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 12:16