SREDIŠTE ZAGREBA

Gosti hotela uskoro će moći odsjedati i u stanovima u Gajevoj 12

CROPIX

Osim u sobama hotela na početku Gajeve ulice, između brojeva jedan i tri, gosti hotela Dubrovnik u skorijoj će budućnosti moći odsjedati i u novouređenim stanovima u Gajevoj 12, a automobile će moći parkirati u posebnoj, privatnoj podzemnoj garaži.

Dodatni sadržaj

To je, naime, najnovija investicija tvrtke Hotel Dubrovnik d.d koja u samom centru Zagreba renovira postojeće, izdvojene smještajne objekte te za svoje goste gradi dodatne sadržaje, a za najavljene je radove kroz posljednjih godinu dana, doznajemo, uspjela dobiti sve potrebne dozvole od susjeda, među kojima je nešto i onih koji su vlasnici zaštićenih kulturnih dobara.

Iz tvrtke Hotel Dubrovnik, međutim, odbili su komentirati posljednje radove, a kamoli otkriti vrijednost investicije, no neke detalje uspjeli smo zato dobiti iz Gradskog ureda za prostorno uređenje koje je navedenoj tvrtki izdalo građevinsku dozvolu.

Prema njoj, Hotelu Dubrovnik, d.d čiji je direktor Gordan Šušak, Grad Zagreb odobrio je rekonstrukciju i prenamjenu ugostiteljske nekretnine na adresi Gajeva 12 u stambenu građevinu sa sve skupa 26 stanova, na ukupno 1560 četvornih metara nadzemne površine, što znači da bi stanovi u prosjeku trebali imati 60-ak kvadrata.

Riječ je o objektu u blizini križanja Gajeve i Berislavićeve ulice koji je Hotel Dubrovnik i dosad godinama koristio i u kojem se, prema podacima iz njihovih godišnjih izvješća, nalazilo 50 posto njihovih prostora za iznajmljivanje, dok se smještajni i ugostiteljski objekti uglavnom nalaze na području glavne zgrade na početku Gajeve ulice.

U haustoru u Gajevoj 12 trenutno se nalazi caffe bar Plaza, a nakon radova iz njega će se ulaziti u podzemnu garažu namijenjenu gostima stanova Hotela Dubrovnik.

Manja garaža

Prema podacima iz građevinske dozvole, riječ je o manjoj garaži u kojoj su predviđena tek 22 parkirna mjesta, dok će još četiri parking mjesta tvrtka organizirati na području dvorišta.

Uz sve to, investitor se prije uporabe građevine obvezao sklopiti ugovor o plaćanju posebnog doprinosa s Gradskim uredom za prostorno uređenje, i to za devet nedostatnih parking mjesta koji bi trebali pripadati jednoj trgovini na istoj čestici.

Sve skupa projekt tako obuhvaća rekonstrukciju i gradnju na dvije podzemne, jednoj prizemnoj i tri nadzemne etaže, ali zasad su još nepoznati rokovi u kojima bi radovi trebali biti dovršeni, a prvi gosti stići u nove apartmane u Gajevoj ulici. Svi koji će tamo odsjedati, doznajemo, obroke i ostale potrebe osim noćenja moći će zadovoljiti u zgradi hotela u Gajevoj 1, dok će na broju 12 uglavnom noćiti i parkirati.

Koji su im dugoročni planovi s razvojem kapaciteta u središtu Zagreba, na žalost, nismo uspjeli doznati, no očito je kako se i Hotel Dubrovnik želi uključiti u širenje smještajnih kapaciteta koji su u metropoli nedostatni.

Vrijedna imovina

Ovo dioničko društvo, prema podacima iz godišnjeg izvješća, ima prihode oko 51 milijun kuna godišnje, 110 radnika te imovinu vrijednu više od 123 milijuna kuna.

Raspolažu s više od 350 ležajeva u sobama i 16 ležajeva u osam postojećih apartmana, a tijekom 2016. godine uložili su u rekonstrukciju staklene fasade glavne zgrade, preuredili su 24 sobe te od Fonda za zaštitu okoliša dobili 850 tisuća kuna bespovratnih sredstava za projekt rekonstrukcije rashladnog sustava i sustava pripreme potrošne vode.

Kada bi trebalo biti dovršeno preuređenje stanova te gradnja garaže, nisu htjeli otkriti.

Izdvajamo