NOVI PROJEKT

GRAĐANI SU ČEKALI OVO 15 GODINA!! U ZAGREBAČKOM KVARTU USKORO KREĆE GRADNJA KOMPLEKSA VRIJEDNOG 45 MILIJUNA KUNA Imat će dva bazena...

 
 Studio Ante Murales d.o.o.

Tropski slapovi, gejziri, cvjetne ili blatne kupke, vatrene ili hladne kupke, audioterapije i vodeni tobogani uz dva velika bazena, saune, dvorane za fitness i gimnastiku te klizalište na vanjskom prostoru.

Sve su to sadržaji koji bi uskoro mogli biti dostupni posjetiteljima u novom kupališnom kompleksu koji će se graditi u naselju Špansko-Oranice.

Riječ je o projektu na koji su stanovnici zapadnog dijela grada čekali više od 15 godina - gradnja bazena i ostalih popratnih sadržaja na mjestu karting staze uz Zagrebačku aveniju.

Masaže

Sveobuhvatna vrijednost investicije je 45 milijuna kuna, a cijeli kompleks imat će sportsko-rekreacijski bazen dužine 33 metra i širine 25 metara, 25-metarski edukacijsko-rehabilitacijski bazen, 350 garderobnih ormarića, sanitarne čvorove, gledalište za 350 posjetitelja, saunu, prostore za masažu, dvoranu za gimnastiku od 200 četvornih metara, fitness dvoranu te tehničke prostore.

Na natječaju za izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja koji je lani raspisao Grad pobijedio je tim arhitekata Ante Nikša Bilić, Sunčica Mastelić-Ivić i Marko Gusić iz Studija Ante Murales d.o.o. koji su za prvonagrađeni rad osvojili 98.000 kuna, a inače se niz godina bave projektiranjem sadržaja za turistički sektor, što podrazumijeva hotele, spa i wellness centre, apartmanska naselja i vile za odmor.

Iznenađeni su, tvrde, što je baš njihov rad osvojio prvu nagradu, a cilj im je bio da, kako kažu, anonimni i generički koncept plivališta, kakvih Zagreb već ima, zamijene konceptom kupališta.

- Pristupni pješački trg organiziran je na istočnoj strani s dvostrukim drvoredom da zaštiti od buke sa Zagrebačke avenije, refleksnim plitkim bazenom u maniri pedesetih, potezom klupa i jarbola za zastave.

Tu vodenu plohu zimi bi bilo moguće koristiti za kvartovsko klizanje, a cijeli trg za prigodne adventske svečanosti - objasnila je arhitektica Sunčica Mastelić-Ivić te dodala kako bi ovaj kompleks mogao prerasti u pravo središte kvartovskog života. S pristupnog trga dolazi se do ulaznog atrija, iz njega u foyer i dalje u garderobni prostor te potom prema bazenima.

Tobogan

Gledaoci također preko foyera, liftom ili stubištem pristupaju gledalištu, sauni i caffeu.

Korisnici gimnastičke dvorane i sportskih klubova imaju direktan pristup iz ulaznog atrija. Staklenici uz vanjski rub atrija mogu poslužiti za uzgoj aromatskog bilja koje se koristi u ponuđenim tretmanima, a billboard koji će biti visok 14 metara služit će za penjanje na vodeni tobogan, ali i kao informativna ploha za sva događanja na kupalištu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. ožujak 2024 22:47