KOALICIJA

HASANBEGOVIĆ ODNIO POLITIČKU POBJEDU NAD BANDIĆEM Njegova bliska suradnica Ana Lederer nova je gradska pročelnica za kulturu

 
Zlatko Hasanbegović i Ana Lederer
 Damjan Tadić / CROPIX

Ana Lederer, zagrebačka zastupnica Neovisnih za Hrvatsku, nova je pročelnica Gradskog ureda za kulturu. Na taj je način Zlatko Hasanbegović odnio političku pobjedu nad Milanom Bandićem, koji je za spomenuto mjesto kandidirao Milanu Vuković Runjić, zastupnicu njegove Stranke rada i solidarnosti.

Naime, Neovisni su još lani, kada su u Skupštini ulazili u partnerski odnos s Bandićem, naglašavali kako će se sigurno prijavljivati na natječaje za pročelnička mjesta te kako smatraju da upravo za resor kulture imaju odličnu kandidatkinju jer je Ana Lederer među ostalim, od 2005. do 2013. bila intendantica zagrebačkog HNK, a bila je i Hasanbegovićeva zamjenica u Ministarstvu kulture.

Sada njezino ime i službeno stoji na stranicama Grada Zagreba.

Imenovanje nove pročelnice komentirao je gradski zastupnik Renato Petek (Naprijed Hrvatska).

- Bandić pokleknuo pred Hasanbegovićem, trgovačka koalicija u Zagrebu osigurana. Sada je jasno zašto su na posljednjoj sjednici NHR glasali za sve što je gradonačelnik poželio (Plan gospodarenja otpadom, javna rasvjeta itd.) kao i zašto su povukli točku oko privatizacije Dinama - istaknuo je Petek na svojoj službenoj Facebook stranici.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 22:52