HNS-ovac koči projekt HHO-a?

Boris Blažeković, glasnogovornik HNS-a, doveo je u pitanje projekt Kuće ljudskih prava jer se već tri godine odbija iseliti iz atraktivnog prostora u Tomićevoj 3.



Iako Blažeković tvrdi da su za nastalu situaciju krivi neriješeni vlasnički odnosi između države i Grada, koji se spore oko prostora, bivši maneken i dalje 320 četvornih metara koristi kao ostavu za privatne stvari.



Račune ne plaća tri godine



Podsjetimo, on se još 2005. trebao iseliti iz tadašnjeg restorana Kokot, koji je otvorio u tada gradskom prostoru jer nije, kako se tada pisalo u medijima, plaćao najam.



- Nemam komu predati ključeve jer su Grad i država u sporu oko vlasništva nad prostorom. U tom razdoblju nisam platio nijedan račun jer mi ne dolaze na adresu.



No ja čuvam novac sa strane u slučaju iznenadne naplate, a da mi danas dođe nalog za iseljenje, prihvatio bih to - rekao nam je Boris Blažeković, koji kaže da još ne zna hoće li se nakon razrješenja vlasničkih odnosa ponovno natjecati za prostor smješten u središtu grada. 



U HHO-u, koji zajedno s udrugom B.a.B.e. i Hrvatskim pravnim centrom vodi projekt, kažu da im je prostor potreban za rad jer su u posljednje vrijeme u financijskim problemima, a godišnje prime desetak tisuća zahtjeva građana za zaštitu njihovih ljudskih prava. To je već treći lokal koji im se nudi, a kako su u prva dva ulaganja bila prevelika, ovaj su prostor odabrali za Kuću ljudskih prava.



Problem vlasništva



- Potkraj prošle godine u Gradu su nam rekli da je prostor njihov, no da je u njemu još gospodin Blažeković. Tu je i problem vlasništva jer i država na njega polaže pravo - rekao je Srđan Dvornik, direktor HHO-a.




Ante Milković, Goran Milaković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:40