SPORNE CIJENE VRTIĆA U ZAGREBU

Holjevac uputila dopis svim vrtićima da poštuju odluku Gradske skupštine i naljutila Bandića

 Admir Buljubašić/CROPIX

ZAGREB - Potpredsjednica gradske skupštine Tatjana Holjevac danas je svim ravnateljstvima i upravama zagrebačkih vrtića uputila službeni dopis u kojem navodi kako pri prikupljanju dokumentacije za upis djece postupe prema važećoj Odluci Gradske skupštine o načinu ostvarivanja prednosti pri upisu djece i mjerilima za naplatu usluga predškolskih ustanova Grada Zagreba od roditelja - korisnika usluga.

Njezin dopis naljutio je gradonačelnika Milana Bandića koji i dalje ne odustaje od svog prijedloga da se pri upisu u vrtiće treba primjenjivati dohodovni konsenzus. Bandić je tako uputio svoj odgovor podpredsjednici Holjevac u kojem je moli da ne izlazi iz okvira ovlasti koje ima u Gradskoj skupštini.

Također je naveo kako se spomenuta Odluka na koju se referirla ne može početi provoditi dok se ne dovrše izmjene i dopune Proračuna Grada, Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i naobrazbi te skrbi o djeci predškolske dobi. Bandić je i upozorio Holjevac da svojim dopisom ne unosi nemir među građane.

- Molim Vas da svojim neodgovornim djelovanjem ne unosite nemir u desetke tisuća zagrebačkih obitelji - kaže Bandić.

Na kraju, gradonačelnik je pozvao Holjevac i Skupštinu na suradnju kako bi se ostvarila dobrobit za sve građane Zagreba.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
30. travanj 2024 03:54