POLICIJA ISTRAŽUJE

Htjeli obradovati đake novom sjenicom u vrtu škole, huligani je pošarali i pokušali zapaliti

Ravnatelj OŠ Ante Starčević na Klaki kaže kako je zatražio pojačane patrole i da se nada da će je obnoviti do početka nastave

HUligani su zapaljeni koš za smeće namjerno postavili pod konstrukciju sjenice

 Privatna Arhiva/

- Nepoznata grupa počinitelja zapalila je i pošarala novu sjenicu koja je trebala postati mjesto okupljanja učenika s početkom nadolazeće školske godine - govori nam Nikica Mihaljević, ravnatelj osnovne škole s Klake.

Za sada nepoznati počinitelji oštetili su sjenicu u dvorištu Osnovne škole dr. Ante Starčevića, potvrdila je policija. Šteta je nastala između 18. i 19. kolovoza 2022. godine. Domar škole uočio je oštećeni objekt te pozvao policiju čiji su službenici napravili uvid.

- Dolaskom na mjesto događaja te prikupljenim informacijama došli smo do saznanja kako su iščupane drvene daske (za zaštitu mladih voćaka) koje su potom stavljene u obližnju metalnu kantu za smeće i zapaljene. Pri tome je plamen zahvatio i oštetio drvenu gredu (konstrukciju sjenice) - priopćili su za Jutarnji list iz MUP-a te dodali kako je nastala materijalna šteta zasad neutvrđena, dok nam ravnatelj Mihaljević kaže kako se radi o otprilike 2 tisuće kuna.

Iz škole su apelirali na policiji da idu češće u ophodnju te odlučili podnijeti prijavu u vezi ovoga slučaja, a iz zagrebačke policije nam potvrđuju kako slijedi daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem otkrivanja počinitelja.

image
Privatna Arhiva/

Ravnatelj Mihaljević pojašnjava kako se ne radi o zgarištu, no da je lako moglo doći i do veće štete. Sjenicu im je tijekom ovoga ljeta na njihov zahtjev napravio Mjesni odbor gradske četvrti Gornja Dubrava. A što se počinitelja tiče, pretpostavlja kako su odrasliji i stariji te da se moguće radi o bivšim učenicima.

- Imamo još jednu učionicu na otvorenom i stvarno nismo nikad imali niti nemamo ništa protiv da itko dođe i koristi. Lijepo je doći i s malom djecom jer nema prometa, a u dvorištu je i brezik koji stvara hladovinu - slikovito nam dočarava ravnatelj te oštro dodaje: "Svi oni koji nemaju dobre namjere molimo ih da ne dolaze s lošim namjerama jer ćemo u protivnom tražiti zaštitu i intervenciju policije."

image
Privatna Arhiva/

Ravnatelj škole Nikica Mihaljević izražava žaljenje zbog nastalog događaja. Tvrdi da će pokušati sačuvati taj prostor kako bi ga učenici mogli koristiti onako kako su imali u planu s početkom nove nastavne godine.

image

Ravnatelj Nikica MIhaljević

Srdjan Vrancic/Cropix/Cropix

- Vjerujem da će učenici sad kad se vrate svi biti oduševljeni da imaju takav jedan prostor gdje mogu boraviti i koji je natkriven i zaštićen – ponosno zaključuje ravnatelj Osnovne škole dr. Ante Starčevića.


Ako imate gradsku priču, javite nam na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:52