UVODE SE PLAVA I CRVENA ZONA > DETALJNE UPUTE MUP-A, FOTOGALERIJA!

INFOGRAFIKA Zagreb zbog Pape postaje 'zabranjeni grad'. Pogledajte koje će sve ulice biti potpuno blokirane

 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Tijekom posjeta pape Benedikta XVI. u užem centru Zagreba bit će zatvoreno oko 230 trgovina, institucija i ugostiteljskih objekata. Tako neće raditi ni tržnice Dolac i Britanski trg, nijedan od 67 poslovnih objekata na Trgu bana Jelačića, a sve terase ugostiteljskih objekata u strogom središtu grada bit će uklonjene.

Pogledajte infografiku s uputama građanima o zonama zabrane prometa

Pročitajte upute policije građanima

Ista situacija bit će i u Jurišićevoj, Cesarčevoj, Petrinjskoj, Praškoj, Gajevoj, Ilici i Bakačevoj ulici. Osim toga, u subotu neće raditi podružnice Zagrebparkinga, Robnih terminala, Narodnih novina, Akademije medicinskih znanosti, Amnesty International, čija su sjedišta u središtu grada, a uklonit će se i stajalište taksija u Bakačevoj ulici.

INTERAKTIVNA INFOGRAFIKA: Detaljni vodič, Papa u Hrvatskoj

Pauk već prekosutra počinje uklanjati automobile parkirane u Gundulićevoj, Preradovićevoj, Medulićevoj, Boškovićevoj, Radićevoj, Hebrangovoj i na Roosveltovom trgu, te na Ksaveru i Hipodromu. Oni automobili koje njihovi vlasnici ne uklone, a propisno su parkirani, MUP će o svojem trošku premjestiti na najbliže lokacije od mjesta s kojeg su ih ‘dignuli’ ili u Strojarsku ulicu.

UVODE SE PLAVA I CRVENA ZONA. POGLEDAJTE FOTOGALERIJU

Vodit će se evidencija registarskih oznaka, a građani će moći doznati gdje su njihova vozila ako nazovu broj 192 ili kontaktiraju nekog od policajaca. Osim parkiranja, u navedenim zonama zabranjeno je i zaustavljanje za sva vozila.

Građanima koji žive na trasi Papina prolaska preporuča se da zatvore prozore i ne borave na balkonima te da na povorku u kojoj će biti Sveti Otac ne bacaju nikakve predmete, pa ni cvijeće. Na Jelačić plac ne smijete unositi transparente, barjake i kišobrane. Zbog velike gužve preporuča se korištenje javnog prijevoza, a iz ZET-a kažu da je osiguran veći broj autobusa i tramvaja, kako se ne bi stvarale gužve.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:44