USPJEH

IX. gimnazija: Virtualnim putovanjem po svijetu predstavljaju naciju u Južnoj Africi

Učenici 3.a razreda IX. gimnazije uspjeli su se svojim projektom plasirati na Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi
 Davor Pongračić/CROPIX

Nakon osvojenog obrazovnog Oscara na lanjskom natjecanju Edublog Awards, zagrebačka IX. gimnazija ponovno oduševljava.

Maštovit projekt virtualnog putovanja svijetom, njihove profesorice engleskog jezika Arjane Blažić, postigao je velik uspjeh na natjecanju European Innovative Education Forum u organizaciji Microsofta, održanom u Berlinu. Među 80 natjecateljskih projekata, hrvatska se predstavnica uspjela plasirati među 25 najboljih koji u studenome odlaze na svjetsko natjecanje u Južnu Afriku.

Arjana Blažić je lani u listopadu otkrila besplatni internetski alat Glogster pomoću kojega je napravila virtualnu učionicu za svoje učenike.

Oni su izradili multimedijalne postere o Hrvatskoj, postavili ih na internetsku stranicu wikispaces te se virtualno povezali sa školama iz SAD-a, Velike Britanije, Australije, Portugala, Brazila, Turske i Indije.

- Oduševljeni smo uspjehom projekta ‘Greetings from the world’. Glavni je cilj da s ostalim školama razmjenjujemo razglednice svojih zemalja, kakve se ne mogu pronaći ni u jednom turističkom vodiču - rekla je učenica 3.a razreda Jasmina Rizuani.

Timovi učenika iz različitih škola i zemalja putem tog projekta predstavljaju svoju zemlju, njezinu kulturu i običaje, na način kako ih oni vide. Ugodno iznenađena uspjehom u Berlinu, profesorica Blažić istaknula je veliku potporu školete najavila opsežne pripreme za natjecanje u Južnoj Africi gdje će predstavljati Hrvatsku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 04:25