NOVI POSAO ROMANE KANTOCI

KUĆICU NA TRGU DOBILA I SVJEDOKINJA U AFERI BUNDEKFEST? Drži je tvrtka u kojoj je direktorica i osnivačica

Njezina bivša šefica Nada Maljković istražiteljima je opisala kako su se zakupljivale kućice i štandovi
 Damjan Tadić / CROPIX

Kućicu na Jelačić placu drži i tvrtka Deft Project d.o.o. u kojoj je direktorica i osnivačica Romana Kantoci, jedna od svjedokinja u sudskom postupku kolokvijalno nazvanom afera Bundekfest, koji se vodi na Županijskom sudu u Zagrebu.

Bez komentara ​

Svjedokinja i poduzetnica Kantoci tu informaciju nije htjela komentirati. Naime, nakon što je otkriveno da je Grad Zagreb tvrtki u kojoj je direktor bivši vozač zagrebačkog gradonačelnika Zdravko Krajina dodijelio u najam javnu površinu za postavljanje 51 kućice po cijeni od 10.500 kuna, novu sumnju na model poslovanja s kućicama i štandovima bacila je informacija koju je redatelj Dario Juričan objavio na društvenim mrežama. Otkrio je da kućicu na Trgu drži i svjedokinja iz spomenutog postupka, što ona nije demantirala.

Kantoci se u optužnici zaista navodi kao svjedokinja te bivša djelatnica tvrtke Svantevid čija je, pak, direktorica Nada Miljković istražiteljima detaljno opisala kako se tada poslovalo i dolazilo do zakupa kućica i štandova. Riječ je o postupku koji se vodi protiv tadašnjeg savjetnika u Gradskom uredu za poljoprivredu Ratimira Jurekovića, Josipa Nalisa, u to vrijeme ravnatelja Koncertne direkcije Zagreb, ugostitelja Josipa Katića, Zdenka Antunovića, tada glavnog tajnika Zagrebačkog športskog saveza, te Tedija Lušetića, koji je u to doba bio zamjenik pročelnika Gradskog ureda za obrazovanje, kulturu i sport.

Naknada

Tereti ih se za davanje koncesije bez javnog natječaja, za šator na Jelačić placu te dobivanje poslova na Bundekfestu, čime su “odabrani” poduzetnici navodno stekli novčanu korist.

“...Iz iskustva je znala da je trećeokrivljeni Josip Katić ugostitelj koji uvijek posluje u centru grada na manifestacijama, pa da on može osigurati da društvo Svantevid dobije lokaciju tijekom tih manifestacija, kao i da je iz javnog pogovora čula da je Katić u dobrim odnosima s gradonačelnikom Milanom Bandićem”, navodi se u optužnici. Nadalje, Maljković prepričava kako je u suradnju s Katićem ušla 2012. kada je njezinoj tvrtki omogućio da na adventskim manifestacijama prodaje fritule na Trgu bana Josipa Jelačića.

“Svjedokinja objašnjava da joj je trećeokrivljeni Katić dao do znanja da očekuje da mu nakon završetka poslovanja isplati neki iznos od prihoda koje je njezino društvo ostvarilo zbog tog poslovanja te mu je u siječnju 2013., nakon završetka božićnih i novogodišnjih manifestacija na Trgu, predala u gotovini iznos od oko 70 tisuća kuna”, navodi se u optužnici svjedočenje poduzetnice Maljković. “Svjedokinja Romana Kantoci u bitnome potvrđuje navode Nade Maljković...”, stoji u optužnici podignutoj u srpnju 2016. godine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 19:17