Kultni Zvečka i Majmunjak postaju ‘kafići s kolačima’

Osam slastičarnica i kafića, među kojima i kultna okupljališta Zvečku i Majmunjak, ovih će dana preuzeti poduzetnik Robert Berišić koji najavljuje da će ih pretvoriti u “kafiće s kolačima”.



Riječ je o gradskim prostorima na atraktivnim lokacijama u kojima je dosad poslovalo Zagrebačko ugostiteljsko-slastičarsko poduzeće (ZUSP) koje je u stečaju zbog duga Gradu u iznosu od otprilike dva milijuna kuna za njihov najam.



Zato je na prijedlog stečajnog upravitelja Davora Petera, koji je danas poklopio slušalicu nakon što smo mu se predstavili kao novinari Jutarnjeg lista, Grad odlučio odobriti zajednički zakup s Berišićevom tvrtkom Reddo.



- Zaprimili smo od stečajnog upravitelja samo jedan prijedlog i on se odnosio na tvrtku Reddo. Ne želim komentirati tko je to i što je to, ali prenamjena lokala nije zatražena - izjavila je pročelnica Ninoslava Zeković i dodala da gradska uprava želi očuvati kultna mjesta, i to ne samo njihovu namjenu, nego i izgled. Hoće li to biti moguće i u slučajevima Zvečke i Majmunjaka, zasad se ne zna. Također je dodala da su se i zaposlenici složili s tim da u zajednički zakup uđe navedena tvrtka te da je dogovoreno da svih 18 radnika zadrži svoje radno mjesto. Poduzetnik Berišić jučer nije imao vremena, a u telefonskom razgovoru nije dao konkretne odgovore na pitanja o tome kako planira urediti lokale, čak nije bio siguran o koliko je lokala riječ, no dodao je da će morati zaposliti još radnika.



Tvrdi, međutim, da je samo zbog preuzimanja spomenutih ugostiteljskih objekata osnovao tvrtku Reddo jer je “čuo da su u stečaju, pa je poslao svoju ponudu”. Dodaje da su slastičarnice i kafići u katastrofalnom stanju, zbog čega će u preuređenje trebati uložiti puno novca.



- Ovo je ozbiljan posao, ne bih htio ništa zaključivati jer još čekam potvrdan odgovor od Grada.



Kafići u lošem stanju



 Dizajn i uređenje lokala prepustit ću arhitektima, a još nemam ideju kako bih kafiće mogao urediti - rekao je Berišić. Bivši vlasnici ZSUP-a, direktorica Ankica Kovčo i njezin suprug Ante Kovčo, optužuju Berišića da im je u dogovoru s Gradom oteo lokale, kojima trenutačno do službene odluke o preuzimanju upravlja stečajni upravitelj Davor Peter. Berišić optužbe smatra neistinitima i poziva supružnike Kovčo da mu pomognu u obnovi kafića.



ZUSP optužuje grad



Bivši vlasnici ZUSP-a supružnici Kovčo, optužuju Grad, stečajnog upravitelja i suca za gubitke. Ante Kovčo, predsjednik Nadzornog odbora ZUSP-a, kaže da je poduzeće bilo jedno od najuspješnijih , sve dok se nije razbolio. Tada su ga, kaže, počeli  potkradati zaposlenici.








V. Nezirović i A. Milković
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:12