VODIČ KROZ NOVE CIJENE

Loše vijesti za Zagrepčane, od sutra osjetno skuplje ulaznice za bazene i klizališta: ‘Jeftiniji smo od ostalih...‘

Mijenja se i cijena posudbe klizaljke, pa će iznositi 22,60 kuna, a vikendima i blagdanima popodne iznosit će 30,14 kuna

Ilustracija, klizalište

 Fotog/Tetra Images/Profimedia/Fotog/tetra Images/profimedia

Stiže novo poskupljenje cijena ulaznica za gradske bazene i klizališta u Zagrebu. U utorak, 1. studenoga 2022., na snagu stupaju izmjene Cjenika usluga ustanove Upravljanje sportskim objektima koje, uz ostala poskupljenja, uključuju povećanje cijena za bazene i klizališta.

Cijene ulaznica za bazene u Zagrebu znatno su jeftiniji u odnosu na cijene ulaznica u drugim gradovima Republike Hrvatske. Privilegija je bila ta što vremenski boravak korisnika za bazenima nije vremenski ograničen, dok se u ostalim gradovima cijena ulaznica za tu cijenu odnosila na sat ili dva boravka na bazenima.

Tako su sadašnje cijene dnevne ulaznice za bazen za odrasle iznosile 20 kuna, a nakon povećanja će koštati 30,14 kuna. Dnevna ulaznica za djecu, umirovljenike i osobe s invaliditetom je 10 kuna, a od 1. studenog će koštati 11,30 kuna. Dnevna obiteljska ulaznica sa 60 kuna će biti povećana na 75,35 kuna.

Osim dnevnih ulaznica, rasti će i cijene mjesečnih ulaznica. Za odrasle mjesečna ulaznica trenutno košta 260,00 kuna, dok će od sutra cijena porasti na 301,38 kuna. Cijena za umirovljenike i osobe s invaliditetom neće toliko rasti, pa će ih koštati 165,77 kuna, što je šest kuna skuplje nego sada.

Međutim, uvjeti boravka na bazenu ostaju isti, pa korisnici s kupljenom ulaznicom mogu koristiti bazene cijeli dan. Ističe se da su cijene i dalje znatno manje u odnosu na ostale gradove u Republici Hrvatskoj.

Osim bazena, poskupljenje će se odraziti i na cijenu ulaznica na gradskim klizalištima. Ulaznice radnim danom te vikendom i blagdanom u prijepodnevnim terminima bit će povećana s 15,00 kuna 22,60 kuna. Cijene ulaznica u poslijepodnevnim terminima s 20,00 kuna bit će povećane na 30,14 kuna. Također, mijenja se cijena posudbe klizaljke, pa će iznositi 22,60 kuna, a vikendima i blagdanima u poslijepodnevnim terminima iznosit će 30,14 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 01:29