ZIMSKI VODIČ

NE ZNATE KAMO SA ŠKOLARCIMA TIJEKOM PRAZNIKA? DONOSIMO NEKOLIKO PRIJEDLOGA Na Sljemenu mogu u školu skijanja ili snowboarda, i sklopu Odmorka..

Mnoge aktivnosti za djecu su besplatne, ali neke se ipak naplaćuju zbog cjelodnevnog boravka
 HANZA MEDIA

Božić je prošao i za mnoge školarce tek su sada službeno počeli praznici. Nema više obaveza, odlaska na mise i obiteljskih ručkova, pa se mogu potpuno posvetiti svojim slobodnim aktivnostima.

Za one koji još ne znaju što će sa sobom do početka škole, donosimo vam pregled zabavnih i sportskih aktivnosti tijekom ovih zimskih praznika u Zagrebu.

Edukacija

U sklopu programa “Odmorko” djeca se mogu upisati na tečaj slobodnog plivanja i klizanja. Plivanje je organizirano svaki dan do 12. siječnja na svim gradskim bazenima, a djeca moraju ponijeti samo svoje papuče za plivalište. Slobodno klizanje se održava na SRC-u Šalata od 11.30 do 13.30 te na Zagrebačkom velesajmu od 10 do 13 sati. Učenici nose svoje klizaljke ili ih uz naknadu mogu unajmiti na prostorima klizališta.

HANZA MEDIA

Program “Odmorko” nudi i vježbanje i učenje brojnih drugih sportova na zatvorenom, kao što su streljaštvo, kuglanje, squash, odbojka i mačevanje. Više informacija o terminima može se pronaći na stranicama Školskog sportskog saveza grada Zagreba.

Učenici koji više vole umjetnost mogu se prijaviti za program koji organizira Udruga Praktikum od 8. do 12. siječnja. U sklopu njihova programa, djeca će ići u posjete muzejima, sudjelovati u raznim likovnim i edukativnim radionicama te didaktičkim igrama, a na kraju dana gledati odabrane dječje filmove. Program vode kiparica Melita Omeragić i psihologinja Ivana Koller, a cijena sudjelovanja za svih pet dana iznosi 950, dok se samo jedan dan naplaćuje 200 kuna. U cijenu su uključene sve aktivnosti, ulaznice u muzeje i radionice, ručak, međuobrok i stručno vodstvo.

HANZA MEDIA

Prijave

U Centru za kulturu Trešnjevka od 8. do 12. siječnja od 11 do 13 sati održava se Zimska tvornica zabave u kojoj će djeca moći pokazati svoja plesna, glazbena, kiparska i informatička umijeća. Isto tako, u Centru mladih Ribnjak će se od 27. prosinca do 12. siječnja održati čak devet besplatnih, raznovrsnih, edukativnih i kreativnih radionica. Za oba programa potrebna je samo prethodna prijava.

Na Sljemenu je, pak, počela sezona skijanja, a samim time i škola skijanja za školarce i predškolarce. U sklopu škole mali skijaši skijaju na lokaciji s vlastitim koridorom na Činovničkoj livadi, s vlastitom mini žičarom, raznim rekvizitima za učenje kroz igru te kućicom za odlaganje opreme. Grupe su do deset polaznika, a u pauzi djeca imaju ručak u restoranu Stara lugarnica. Škola traje pet dana, a cijena je 1540 kuna. Klinci se mogu okušati i u snowboard školi na Sljemenu u grupama od 4 do 5 polaznika. Primaju se zaljubljenici u snijeg od 8 do 88 godina, no napominju da se svake godine skupi i grupa djece mlađe od 8 godina.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:56