MOŽE LI SE UŠTEDJETI?

Cijena Hrvatima omiljene delicije je eksplodirala. Obaraju se rekordi, po vrijednosti je ušla u rang ozbiljnog luksuza

Čvrsto masno tkivo i energenti glavni su uzroci poskupljenja, a Afrička svinjska kuga nije presudna, kaže Gerić
 /Jakov Prkić/Cropix
Čvrsto masno tkivo i energenti glavni su uzroci poskupljenja, a Afrička svinjska kuga nije presudna, kaže Gerić

Cijene čvaraka u zagrebačkim mesnicama ponovno obaraju rekorde! Ipak, iako su cijene ovih mesnih delicija svake godine sve veće, prodavači tvrde da potražnja ne jenjava.

Već je postala uobičajena praksa sezonski pratiti cijene određene hrane, a unazad nekoliko godina u fokusu su čvarci. Proizvod koji se prije znao odbacivati kao višak pri proizvodnji, danas po vrijednosti ulazi u rang luksuznih delikatesa. Izlozi u Zagrebu otkrivaju cijene između 25 i 32 eura za prešane čvarke, a desetak eura manje, između 14 i 20 eura, za neprešane. Usprkos povećanim cijenama, Zagrepčani nisu obeshrabreni. Redovi pred mesnicama koje smo posjetili neprestano se produžuju, a kupci mahnito prstom pokazuju na čvarke u izlogu.

image

Cijene čvaraka na zagrebačko...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 10:37